Nu se fierb și nici nu se sterilizează – Iată cum se fac cei mai gustoși gogoșari la borcan.

eduard

Lista de ingrediente:

-300 grame zahăr
– 6 linguri de sare grunjoasa neiodată
– 1/2 de litru de oțet din vin
– 5 kilograme gogoșari sau ardei
– 1 linguriță de acid salicilic (opțional)
– semințe de muștar
– foi de dafin după gust
– piper boabe

Cum se prepara:

Pentru inceput spalam bine gogosarii, ii curatam de cotoase si seminte, ii injumatatim dupa care ii taiem inca in 4-5 bucati.

Pregatim un bol mare in care vom pune gogodarii feliati dupa care presaram sarea, zaharul si optional acidul salicilic (se pastreaza bine si fara) iar la final turnam otetul.

Amestecam bine de tot, acoperim bolul si ii lasam aproximativ 24 de ore sa stea in compozitia facuta mai sus.

Amestecam din cand in cand, pentru a se dizolva complet sarea si zaharul si pentru ca fiecare felie de gogosar sa apuce sa stea in zeama din bol.

A 2-a zi, pregatim borcanele si ii punem impreuna cu piperul boabe, semintele de mustar si foile de dafin.

Dupa ce am terminat de asezat gogosarii, turnam marinada rezultata pana ii acoperim. Punem capacele si am terminat!

Ducem borcanele in camara si pot fi serviti alaturi de orice garnitura.

Pofta buna sa aveti!

Lasă un comentariu