Nimeni n-o sa iti spuna asa ceva. Ce sa faci atunci cand iti creste Tensiunea

eduard

Învață câteva gesturi simple înainte să suni la salvare sau să pornești grăbit către spital, mai ales dacă te afli la volan!

În primul rând, amintește-ți că atunci când ajungi la spital, personalul medical nu va face, în majoritatea cazurilor, nimic diferit de ceea ce poți face tu singur înainte să ajungi acolo. Prima măsură pe care ar trebui să o iei este să păstrezi calmul și să nu te panichezi.

În al doilea rând, stresul și frica pot crea un cerc vicios care poate să-ți agraveze starea de sănătate. De aceea, este important să eviți să-ți crești tensiunea arterială până când ajunge ambulanța, deoarece astfel vei pierde timp prețios.

Nu uita că la spital există urgente mai mari decât a ta, ceea ce înseamnă că vei trebui să aștepți, iar furia sau frustrarea din cauza așteptării pot să-ți afecteze și mai mult starea de sănătate.

Așadar, atunci când observi că tensiunea ta crește, încearcă să te calmezi. Poți să te așezi confortabil într-un fotoliu și să iei un Furosemid și jumătate dintr-o pastilă de Xanax de 0,5 mg, sau orice alt calmant ai la îndemână. Apoi, pune sub limbă fie o pastilă de Captopril de 50 mg, fie o Nifedipina și lasă-o să se dizolve acolo. Asigură-te că ai aceste medicamente pregătite pentru astfel de situații.

Pastila sub limbă se va absorbi rapid în sânge, mai rapid decât dacă o înghiți și o treci prin stomac. Nu o scuipa, ci așteaptă să se dizolve complet.

După aceste manevre, bea un ceai cald și calmant, cum ar fi cel de tei. Abia după aproximativ jumătate de oră de la efectuarea acestor proceduri, măsoară-ți tensiunea. Nu te panica și nu o măsura la fiecare minut, ca într-un salon de Terapie Intensivă sau în timpul unei operații pe cord deschis. Păstrează-ți calmul și încrederea că te poți descurca mai bine și mai eficient singur în această situație specifică.

Și încă ceva! Nu te apuca să îți faci griji până când auzi sirena ambulanței și vezi personalul medical venind cu targa către ușa ta, iar vecinii ieșind din case curioși să afle ce s-a întâmplat. Stresul poate să îți crească tensiunea și mai mult. Ai încredere că ai luat măsurile potrivite și că vei primi ajutorul necesar când va fi cazul.

(PS. Dacă ai palpitatii și bătăi rapide ale inimii, este bine să ai și Metoprolol de 50 mg în casă. Poți să iei una. De multe ori, acest lucru poate să fie suficient pentru a-ți regla ritmul cardiac.)

ATENȚIE! Nu ne referim la autotratament sau la evitarea medicilor, și cu siguranță nu recomandăm căutarea informațiilor pe Google pentru a te auto-diagnostica. Ceea ce încercăm să subliniem sunt câteva măsuri de bun-simț (care pot părea minore, dar sunt eficiente) pe care le poți lua atunci când observi schimbări în starea ta de sănătate. Este important să consulți întotdeauna un medic în caz de necesitate. – Acesta este sfatul medicului Otilia Țiganas, pe blogul său, pe care noi îl recomandăm.

De asemenea, consumul regulat de ceaiuri de paducel și de pulbere de turmeric poate fi benefic pentru sănătate.

Lasă un comentariu