Natașa Raab a murit 70 de ani. Boala cumplită de care suferea și drama prin care a trecut. Care a fost mar

eduard

Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. În ultimii ani, actriță, cunoscută publicului și din reclamele în care o interpretează pe Coana Chiva, s-a confruntat cu probleme mari de sănătate.

Vestea tristă a fost confirmată de Uniunea Teatrală din România (UNITER):„Ne despărţim de Natașa Raab

(15 iulie 1953 – 23 octombrie 2023). UNITER îşi exprimă tristeţea la aflarea veştii că îndrăgita actriţă de teatru şi film, Natașa Raab ne-a părăsit.

După absolvirea facultății a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu’ din Craiova, dar a colaborat și cu Teatrul Odeon și Teatrul Național Cluj. În 1991, la Gala UNITER, a fost distinsă cu premiul criticii pentru rolul Elena Andreevna din spectacolul „Unchiul Vanea’, regia Mircea Cornișteanu, producție a Teatrului Național „Marin Sorescu’ Craiova.

În 2011 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții’.

O actriţă cu un farmec aparte, o prezență încântătoare, un om jovial și expansiv, cu o energie debordantă.

Ne vor lipsi buna dispoziție și voioșia pe care o imprima când venea în vizită la UNITER, ca un taifun, între două filmări…

Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, 25 octombrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova. Revenim cu detalii.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!’.

Îndrăgita actriță s-a stins din viață la patru ani de la moartea soțului ei, medicul Val Guțul. Pierderea acestuia a dărâmat-o , i-a lăsat actriței răni adânci și un dor apăsător. Golul lăsat de pierderea lui Val a afectat-o nespus pe Natașa, care și-a strigat de multe ori durerea pe rețelele de socializare.

„Am rămas singură, Doamne. Soțul meu, prietenul de o viață, m-a lăsat a nimănui. Vreau să mor și eu. Avea doar 66 de ani.'(…) „Al meu soț care a plecat fără de veste și m-a lăsat singurăăăă!’, „Soţul meu iubit şi cu mine în zilele de pe urmă. El de ce s-a dus fără mine, că doar n-vea decât 66 de ani?! Şi eu ce mă fac acum?!’, a spus actriţa., erau câteva dintre mesajele actriței.

Soţul Nataşei Raab suferea de cancer
Nataşa Raab povestea că partenerul ei avea grave probleme de sănătate. El s-a stins din viață pe 14 septembrie 2019, după o luptă lungă cu cancerul la vezica urinară. „Soţul meu are un cancer de vezică urinară.

E foarte greu când ai un pacient medic, pentru că nu e uşor să-l «prosteşti» să facă ce vrei tu.

El spune că ştie mai bine ce e bine şi cum e bine să facă. Dar să sperăm că, dacă-şi face tratamentul, va fi bine’, declara Nataşa Raab într-un interviu mai vechi pentru Click.ro.

Cuplul a fost căsătorit timp de 38 de ani. Actriţa , nu şi-a ascuns nici ea problemele de sănătate, spunând de multe ori că cel mai mare regret al ei a fost că din cauza problemelor de sănătate nu a putut să devină mamă, ea suferind în trecut și de cancer ovarian, ce a fost depistat chiar de soțul ei.

„Ultima mea şansă de a avea copii s-a dus acum 16 ani, când am învins un cancer uterin şi am făcut o histerectomie.

Imediat după aceea a venit moda cu inseminările in vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez.

Nu am copii, însă am mulţi studenţi şi fini’, povestea actriţa în 2017 la Premiile Gopo.

Cum s-au cunoscut Natașa Raab și medicul Val Guțul?
„Eram studentă în ultimul an la actorie, iar el student la medicină. Era 1 aprilie. Râdem și acum când ne amintim!

Sotului chiar îi place să facă glume pe seama datei în care ne-am cunoscut. În fiecare an îmi zice: «Vezi, mama, că nu a fost o păcăleală!»

A fost dragoste la prima vedere. Într-o seară, când ne-am întors de la o plimbare prin Cișmigiu, m-a întrebat așa într-o doară dacă nu vreau să ne facem niște verigi.

Așa denumea el verighetele. Acestea nu sunt inscripționate cu data nunții, ci cu data când ne-am cunoscut!

După numai trei luni de când ne-am văzut prima dată ne-am căsătorit. Din punct de vedere astrologic se spune că Racul (zodia în care sunt eu născută) și Capricornul (zodia lui) nu au nimic în comun, însă noi ne-am înțeles și ne-am completat reciproc’, a povestit Natașa Rab.

A fost diagnosticată cu boala Parkinson în 2020
Natașa Raab, cunoscută în ultimii ani drept bunica ce dă replica „prea bun, prea ca la țară’, din reclama la brânza de casă Covalact, a fost diagnosticată cu boala Parkinson în 2020, iar de atunci a dispărut din lumina reflectoarelor. Ea a vorbit deschis despre lupta ei cu această boală. „Am Parkinson atipic, tremur foarte rău, nu pot nici să merg, de-abia vorbesc, nu mai pot pronunța deloc cuvintele. Iau tratament, însă boala aceasta nu se vindecă. Nu pot să mai filmez, profesional nu știu ce aș mai putea face’, declara actrița Natașa Raab într-un interviu acordat Impact.ro, la începutul anului 2022.

Actorul Florin Zamfirescu a declarat în urmă cu câteva luni că a mai încercat să o sune pe Natașa Raab, actrița cu care a jucat în serialul românesc „Inimă de țigan’, însă nu a reușit să ia legătura cu ea. El a vorbit ultima dată cu actrița anul trecut, în aprilie, de ziua lui.

„Acum un an, de ziua mea, pe 12 aprilie, m-a sunat, ca să-mi ureze „La mulți ani!’, dar vorbea atât de greu, încât nici nu prea am înțeles ce spune. De atunci, să știți că eu am tot sunat-o, ca să vorbim, ca să aflu ce e cu ea, dar nu răspunde nimeni la acest număr de telefon, este închis. (…) După moartea soțului ei, Natașa s-a nenorocit, s-a îmbolnăvit, îmi pare tare rău de ea!’, a declarat actorul.

Într-un interviu pentru ego.ro, în vara anului trecut, Viki, prietena de suflet a Natașei Raab a vorbit despre starea de sănătate a acesteia.

„Natașa este cu noi, la căsuța noastră de la țară, la aer curat. O serbăm cu tort, pui la cuptor, turtițe calde și cu ardei copți. Boala stagnează. Vorbește foarte greu, iar cu mersul nu se mai descurcă deloc. Cu tratamente, am tot sperat. Dar nici neurologii nu știu, ridică din umeri, nu mai speră. De fapt, acum toți medicii ridică din umeri, oriunde te-ai duce. Mai bine mori decât să ajungi prin spitale’, a spus prietena actriței.

Lasă un comentariu