Motive pentru care uneori este bine să tăiați legăturile cu membrii toxici ai familiei

eduard

Nu este niciodată ușor să elimini pe cineva din viața ta. Și când vine vorba de familie, este cu atât mai greu să accepți că un membru al familiei creează atât de mult stres, anxietate și durere încât nu poți continua să ai o relație cu acea persoană.

Acest post este pentru toți cei care se luptă să decidă dacă să continue o relație cu un membru dificil sau toxic al familiei.

Legăturile de relație

Legăturile toxice pot veni de la strămoșii tăi și sunt adesea legate de anumite modele și traume. Comportamentul rău și acțiunile cu vibrații scăzute ale cuiva pot fi o problemă genetică.

Este o problemă care a fost transmisă prin multe generații. Vestea bună este că poți schimba relațiile tale. Trebuie să fii în relația potrivită cu tine însuți. Multe dintre problemele pe care le ai pot fi o reflectare a relației tale cu tine însuți.

Acestea sunt legăturile care te leagă și așa te raportezi la alții. A avea o relație sănătoasă înseamnă să tai legăturile toxice și să creezi altele pozitive. Legăturile pot fi legate de un anumit loc, lucru sau comportament.

Relațiile cresc și se schimbă, și le poți ghida spre un model sănătos prin conștientizare și efort conștient.

Îmbătrânirea este o parte inevitabilă a vieții tale și devii persoane împuternicite care au dezvoltat un nivel de independență.

Relațiile sănătoase te ajută să te dezvolți într-un lider fără legături negative. Poți petrece mai puțin timp cu alte persoane, dar vei aprecia cu siguranță fiecare moment.

Această listă te va ajuta să identifici legăturile toxice și să te vindeci. Vei lua decizii cu încredere, iar acest lucru te va ajuta să construiești relații mai sănătoase cu cei dragi.

Modelele sănătoase de comunicare ar trebui să se concentreze pe „eu” și „noi”, în timp ce legăturile nesănătoase sunt adesea otrăvite cu „tu” și „ei”. Folosește acest lucru pentru a tăia legăturile toxice și pentru a întoarce lucrurile spre o parte mai bună.

Depășește granițele

Comunică despre granițele tale și discută consecințele care apar după încălcarea lor. Dacă unii oameni îți împing granițele prea des, spune „la revedere” și asigură-te că înțeleg motivele pentru care acționezi în acest fel. Nu le oferi oamenilor atenția negativă pe care o speră și controlează-ți emoțiile.

Prea judecători

Nu ai nevoie de oameni care judecă constant alegerile tale de viață. Ascultă ce au de spus, dar asigură-te că realizează că nu îți place să judeci pe alții sau să fii judecat.

Ajută acei oameni să înțeleagă că fac un lucru rău. Fii cel mai bun exemplu pentru ei. Distribuie articole despre oameni care au făcut bine societății sau spune-le prietenilor sau membrilor familiei tale care te judecă că ai făcut o donație.

Când unul dintre rudele tale te critică tot timpul, ajută-i să înțeleagă cum te simți. Care sunt motivele lor? Dacă continuă să facă asta, doar fă un pas în lateral și stai departe de ei.

Ei nu își cer niciodată scuze

Unii oameni pur și simplu nu își cer scuze pentru nimic din ceea ce fac. Dacă nu primești o scuză, spune-le cum te face să te simți și asigură-te că înțeleg că ai nevoie de o scuză. Dacă prietenii sau membrii familiei tăi nu le place să-și recunoască partea lor într-o situație, acordă atenție atitudinii lor și schimbă ceva.

Sunt mereu în necazuri

Toată lumea are nevoie de pace și stabilitate. Unii oameni pur și simplu nu pot sta departe de necazuri. Încearcă să-i ajuți, dar nu-ți pierde respectul de sine. Ajută-i să învețe din greșelile lor și să-și îmbunătățească situația. Ei nu ar trebui să încerce niciodată să câștige atenție negativă prin necazurile lor.

Nu sunt consecvenți

Dacă unii dintre rudele tale te fac să simți că mergi pe coji de ouă, spune-le cum te simți. A lăsa pe cineva să te manipuleze și să te controleze este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Recunoaște problema lor și exprimă-te. Cu toții merităm mai bine.

Spune-le cum te aștepți să fii tratat. Dacă depășesc granița, explică-le greșeala lor și împărtășește-ți sentimentele.

Oameni egoiști

Reciprocitatea este o parte importantă a fiecărei relații. A avea oameni egoiști în jurul tău nu ajută prea mult. Unii oameni sunt pur și simplu prea concentrați pe ei înșiși și nici măcar nu sunt conștienți de asta. Oamenii egocentrici te iau adesea de-a gata și chiar te calcă în picioare.

Petrece mai mult timp cu oameni care te susțin și au grijă de tine. Unii oameni pot avea nevoie de un ajutor în acest sens, iar tu ești aici pentru a-i ajuta să-și realizeze greșeala. Poți transforma uneori o relație toxică în ceva grozav. Nu lăsa pe alții să te disprețuiască și spune-le cum vrei să fii tratat.

Lasă un comentariu