Ministrul Muncii dă asigurări pensionarilor: „Se tipăresc taloanele de pensie care conțin măririle”

0

Marius Budăi a dat asigurări pensionarilor că promisiunile făcute acestora privind majorarea pensiilor vor fi respectate încă din luna ianuarie.

Ministrul Muncii a precizat că sunt în curs de tipărire taloanele de pensii care conține aceste măriri, în postarea sa de pe Facebook prezentând și două taloane care atestă modificările.

Potrivit deciziei guvernului Ciucă, din ianuarie va fi mărită pensia minimă, valoarea punctului de pensie, precum și ajutorul financiar pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 1.600 de lei.

Ne ținem de cuvânt! Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinții și bunicii noștri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Potrivit acestuia, promisiunile făcute anterior se vor regăsi în pensiile încasate în luna ianuarie.

Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conțin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar și acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurența sumei de 2.200 de lei!”, a conchis ministrul.

Măririle anunțate de Guvern pentru ianuarie

Marius Budăi anunța pe 14 decembrie toate măsurile de protecție socială care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Una dintre ele este majorarea alocațiilor, ministrul precizândă alocațiile mărite vor fi primite în februarie

Cum cât crește alocațiile de la 1 ianuarie:

  • Alocații copii, 0-2 ani: 600 de lei, de la 486.
  • Alocații copii 2-18 ani: 243 de lei.
  • Alocații copii 2-18 ani, cu dizabilitati: 600 de lei.

”Acestea sunt în prima OUG, semnată acum câteva zile cu doamna ministru Firea. Are toate avizele. Tot aici intră și a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități”, anunță ministrul.

  • 350 lei – pentru persoanele cu grad de handicap grav
  • 265 lei – pentru persoanele cu grad de handicap accentuat
  • 60 lei – pentru persoanele cu grad de handicap mediu

În ceea ce privește majorarea pensiilor, aici avem de a face cu trei paliere:

  • pensia minimă ajunge la 1.000 lei
  • majorarea valorii punctului pensie la: 1586 lei
  • ajutor financiar pentru pensiile care sunt mai mici sau egale cu 1.600 de lei.

Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie, când pensionarii eligibili vor primi 2.200 de lei.

Nu în ultimul rând, oficialul PSD din Guvern a precizat că salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei brut, de la 1 ianuarie.