Ministrul Finanțelor despre soluțiile pentru plata pensiilor. La ce să se aștepte românii

0
8 ORE AGO
Unknown author
Ministrul Finanțelor despre soluțiile pentru plata pensiilor. La ce să se aștepte românii

Noutăți despre plata pensiilor din România. Ministrul Finanțelor a făcut precizări pentru toți cei vizați. Dan Vîlceanu a dat asigurări că nu vor fi probleme cu plățile, că se vor găsi soluții și pentru pensii și pentru salarii chiar dacă guvernul nu mai poate adopta o rectificare bugetară.

Ministrul Finanțelor despre plata pensiilor

Dan Vîlceanu a precizat că întotdeauna se vor găsi soluții pentru plata pensiilor și a salariilor, că existe metode pentru a le acoperi și că românii nu ar trebui să își facă griji în această privință. Ministrul Finanțelor a mai precizat că guvernul interimar nu poate face o rectificare bugetară, pentru că nu poate adopta ordonanțe de urgență, dar cu toate astea vor fi identificate soluții pentru plata pensiilor și salariilor.

Am trimis deja o circulară la toate ministerele, ne comunică sumele pe care le vor aduce în fondul de rezervă și putem să folosim și această variantă, a subliniat Dan Vîlceanu.

În ceea ce privește subiectul de mare interes pentru români, și anume creșterea pensiilor, ministrul Finanțelor a precizat că vor continua discuțiile pentru că încă nu s-a ajuns la un acord. Vîlceanu a dat asigurări că vor exista creșteri, doar că vor fi într-o marjă în care să poată fi susținute de către stat.

Cu privire la majorarea taxelor, același oficial a transmis că Partidul Național Liberal nu este de acord și că trebuie identificate variante echilibrate.

Creșterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea și vom găsi o variantă astfel încât ele – dacă vom ajunge la o înțelegere – să crească și mai mult, a mai spus Ministrul Finanțelor.

Marcel Ciolacu: multe majorări de la 1 ianuarie 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că au loc simulări pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor și că de la 1 ianuarie 2022 românii se vor bucura de multe majorări. O decizie clară în acest sens va fi luată după evaluarea impactului bugetar pe care aceste creșteri ar urma să le aducă.

Oficialii discută și despre o eventuală taxă de solidaritate pe lux pe care o vor plăti cei cu venituri foarte mari. O altă precizare făcută de către liderul PSD a fost că rămâne în vigoare cota unică de impozitare.