Mihai Neșu face progrese incredibile la 9 ani de când a rămas în scaun cu rotile.

0

Puternic și ambițios, Mihai Neșu continuă să facă rezultate incredibile de la mai bine de 9 ani de la accidentul ce i-a schimbat viața. Fostul fundaș de la steaua spunes că este foarte mulțumit de fizioterapia ce o face zilnic de foarte multă vreme.

El este nevoit să folosească scaunul cu rotile însă acest lucru nu l-a împiedicat să facă ceea ce îi place. Fostul fotbalist poreclit și ”Bichonul” a spus în cardul unei emisiuni că a reușit să folosească parțial mână dreaptă și alte părți ale corpului.

Trecând peste depresia avută în primi 4 ani de la accident și toate greutățile întâmpinate în acest timp, fostul fundaș a reușit să treacă mai departe și să facă niște rezultate uimitoare.

Mihai Neșu a mai spus că în ultimi ani a făcut un antrenament ce nu-l ratează în nici una dintre zile. El a fost nevoit să învețe să scrie cu gura pe o tabletă specială pe care face în fiecare zi cerculețe, lini și bețișoare exact ca la școală.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare.

Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp.

Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a declarat Mihai Neșu la Digi Sport Special.