Mihai Chirica, primarul Iașiului, atacat cu iaurt

0

Manifestările dedicate Zilei Unirii s-au transformat într-un lung șir de proteste la Iași. Unul dintre manifestanţii veniți în centrul orașului i-a aruncat cu iaurt în față primarului Iașului, Mihai Chirica, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de clasa politică.

Incidentul s-a petrecut la puțin timp după ce primarul a ajuns în Piața Unirii. Edilul a stat de vorbă cu oamenii și a împărțit stegulețe, însă chiar înainte de începerea ceremoniei religioase, un bărbat din mulțime a aruncat cu iaurt, stropindu-l pe față și pe haine pe Mihai Chirica.

Cine este agresorul
Agresorul este un bărbat din Pitești și se pare că a recurs la acest gest pentru a-și manifesta nemulțumirea față de clasa politică. Bărbatul a fost ridicat imediat de jandarmi și a fost amendat cu 200 de lei pentru nepurtarea măștii și se va alege cu dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Primarul a mers la un hotel din apropiere, s-a curățat și a revenit în Piața Unirii. Acesta a făcut haz de necaz, spunând că are noroc că nu are intoleranță la lactoză, însă a precizat că înțelege frustarea bărbatului și nu va face plângere penală.

Proteste de Ziua Unirii
Nu a fost singurul protest, însă, din Piața Unirii. Alte câteva sute de persoane au ieșit în stradă și au cerut finanțare pentru Autostrada A8, care să lege Moldova de Europa