Microbuz școlar implicat într-un accident rutier. Pompierii au intervenit de urgență

0

Un microbuz școlar a fost implicat într-un accident rutier, pe drumul european 85, în localitatea Nicolae Bălcescu, din județul Bacău. În microbuz se aflau mai mulți elevi care se îndreptau către școală. Mulți dintre ei au suferit răni în urma impactului și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Accident rutier cu un microbuz școlar în care se aflau elevi

Evenimentul rutier s-a produs pe raza județului Bacău în urma impactului dintre un microbuz care transporta elevi și un autoturism. Potrivit autorităților, în microbuz se aflau 16 persoane, între care trei adulți și 13 copii.

Accidentul a avut loc pe drumul european 85, în localitatea Nicolae Bălcescu, din județul Bacău. În urma impactului a rezultat o persoană încarcerată în autoturism, respectiv un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Victima a fost extrasă din autoturism în stare de conștiență și a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Șapte elevi răniți în accidentul rutier din Bacău

În afară de bărbat, încă șapte pasageri au suferit răni și au fost transportați la spital. Toți sunt elevi. Mai multe informații a oferit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău:

În accident a fost implicat un autoturism în care se afla o persoană – cea încarcerată – şi un microbuz în care se aflau 16 persoane (3 adulţi şi 13 minori), din care 7 minori au fost transportaţi la spital cu ambulanţele SAJ, cu contuzii minore, a precizat reprezentantul ISU.

Microbuz școlar implicat într-un accident rutier. Pompierii au intervenit de urgență

Cu siguranță, cel mai tare s-au speriat părinții minorilor când au aflat că microbuzul în care se aflau aceștia și care trebuia să-i ducă la școală, a fost implicat într-un accident rutier. Șapte dintre copii au fost transportați la spital cu contuzii minore.

Facem mențiunea că autoritățile nu au considerat necesară activarea Planului Roșu de Intervenție. În urma evenimentului rutier, traficul în zonă nu a fost blocat. În continuare polițiștii continuă cercetările pentru a afla cum s-a petrecut accidentul. În cauză a fost deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.