Metrorex, decizie de ultimă oră! Intrarea în stațiile de metrou a fost restricționată. Comunicatul oficial al companiei

0

Metrorex a decis să restricționeze accesul călătorilor în stațiile de metrou atunci când este necesară intervenția angajaților ISU. Anunțul a fost făcut de companie, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Metrorex, în situațiile de urgență, până când vor ajunge forțele de poliție, „controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației„.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe la care au luat parte reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public, cei ai Poliţiei Metrou, ai firmelor de pază la metrou, precum şi reprezentanţii Metrorex.
Cum va acționa de acum Metrorex
1) Zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancțiuni zilnice;

2) Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;

3) În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile.

Decizia a fost luată în contextul în care miercuri a fost un adevărat haos la metrou, din cauza aglomerației, ca urmare a două încidente, dimineața și seara, când unor călători li s-a făcut rău.