Meteorologii anunță „situație meteo istorică” și straturi de zăpadă de 20 cm. Unde va veni iarna peste doar câteva zile

eduard

În ultimul an, vremea a fost uneori, mai mult decât ciudată atât în România, cât și în Europa sau în alte zone din lume.

Temperaturi uriașe iarna, furtuni puternice vara, vremea caniculară combinată cu scăderi bruște de temperatură, toate acestea au fost numai câteva dintre ”surprizele” făcute de schimbările cimatice.

De exemplu, în România, în ultimele zile, temperaturile au atins și 30 de grade, vemea fiind mai degrabă potrivită pentru luna august decât pentru finalul lunii octombrie.

Și în Germania, țară aflată mai în nord decât România, vineri s-au înregistrat, în unele zone, chiar și 30 de grade, nu a fost niciodată o zi fierbinte atât de târziu în toamnă Germania.

Meteorologii anunță „situație meteo istorică” și straturi de zăpadă de 20 cm
Însă, iarna își arată colții. În dimineața de luni, în mai multe zone din Germania, oamenii s-au confruntat cu îngheț de sol.

„În comparație cu maximele de vinerea trecută, de exemplu, la Nürnberg și în jurul Münchenului, aceasta a reprezentat chiar o scădere a temperaturii de aproximativ 30 de grade”, se spune într-un comunicat de presă de la wetteronline.de.

După cea mai caldă septembrie de când au început recordurile meteorologice și temperaturi neobișnuit de ridicate în octombrie, Germania se confruntă acum cu un început „istoric” al iernii weekend-ul viitor, prevăd experții.

„Având în vedere hărții meteo, nu aș fi surprins dacă unii oameni vor avea probleme”, a spus meteorologul Dominik Jung pentru portalul meteo wetter.net.

Weekendul trecut, temperaturile s-au înjumătățit în 48 de ore. „Este complet nebunesc”, explică Jung, „dar devine și mai bine, sâmbăta viitoare ar putea fi zăpadă până la capăt. Primii fulgi de zăpadă din noul sezon de iarnă ar fi posibil chiar și în jurul Hamburgului și Berlinului.”

Acest lucru se datorează unei limite de masă de aer chiar deasupra Germaniei, care aduce cu sine o schimbare totală a vremii, potrivit Ziarul Românesc.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu