Meteorologii, anunț de ultimă oră! Risc de tornade! Un ciclon devastator va ajunge în România

eduard

Potrivit specialiștilor, ciclonul distructiv care a provocat daune semnificative în Slovenia va ajunge și în România. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea până la 15 grade Celsius, și că vor avea loc furtuni puternice, existând chiar și risc de tornade. Cât va dura această perioadă.

Risc de tornade în România! Potrivit specialiștilor în meteorologie, ciclonul distructiv care a provocat daune semnificative în Slovenia, se îndreaptă către România. Va urma o perioadă în care temperaturile vor scădea sub 20 de grade însă, din fericire, nu va dura mult, căci spre sfârșitul săptămânii un nou val de căldură va cuprinde țara noastră.

Meteorologii, anunț de ultimă oră

Potrivit specialiștilor, ciclonul distructiv care a provocat daune semnificative în Slovenia va ajunge și în România. Potrivit specialistului Roxana Bojariu, climatolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în unele zone ale României, oamenii se vor confrunta cu inundații.

”În continuare suntem sub influența unui transport de aer mai rece, un transport de aer nu doar la suprafață, ci și în atmosfera medie, astfel încât în următoarele zile, în majoritatea zonelor din țară vom avea temperaturi mai răcoroase decât cele cu care am fost obișnuiți până acum. Avem toată gama de fenomene care însoțesc instabilități puternice. Este o situație în care România este la contactul a două mase de aer cu temperaturi opuse. Avem influența unui câmp de presiune joasă care aduce aer foarte rece din spre nord-vestul Europei. Practic, masa de aer rece deja a intrat în România și la contactul ei cu masa caldă avem aceste instabilități foarte puternice. Avem încă zone cu deficit de apă în sol, unde vom avea secetă, dar și zone unde oamenii se vor confrunta cu inundații, a explicat Roxana Bojariu, climatolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea mâine, marți, 8 iulie 2023
Potrivit ANM, mâine, 8 iulie, vremea se va caracteriza prin răcoare în cea mai mare parte a regiunilor. Valorile termice vor fi semnificativ mai reduse decât ar fi de așteptat în prima decadă a lunii august, în special în zonele vestice, nordice și centrale.

Temperaturile maxime vor înregistra în general valori cuprinse între 20 și 26 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 6 și 16 grade Celsius, cu o ușoară creștere pe litoral.

„Pe parcursul zilei, vor fi înnorări mai persistente și va ploua local în jumătatea de nord-est a țării și la munte (cu precădere în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali), unde se pot acumula izolat peste 15-20 l/mp și vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe spații mici. Noaptea, cerul va deveni variabil și pe arii restrânse se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și pe alocuri pe crestele montane și în extremitatea de sud-vest a țării”, anunță meteorologii.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu