Medicul Virgil Musta, marcat de cazul unui pacient: „Am asistat la o situație teribilă”

0

Medicul Virgil Musta și colegii săi sunt terifiați de gândul că în gărzile următoare de la spital s-ar putea să nu mai aibă locuri libere pentru pacienți și că nu vor mai avea unde să îi trimită.

Cunoscutul medic a mărturisit că se simte copleșit de gândul că la un moment dat e posibil să fie pus în situația de a alege între viață și moarte. Cazul unei femei bolnave de coronavirus l-a copleșit.

Dr. Musta: Mă terifiază gândul că va trebui să alegem între viață și moarte
Citeste si: Medicul Virgil Musta, sfaturi despre cum te poți trata de Covid-19 acasă: „Cereți unui apropiat să vă aducă de la piață…”

„Încă nu am ajuns (să alegem între viață și moarte – n.r.), dar să știți că nu suntem departe și numai gândul acesta pe mine, cel puțin, mă terifiază. Sunt copleșit de gândul că poate va trebui la un moment dat, să aleg între viață și moarte.
Până în momentul de față am avut încă posibilitatea să trimit pacienții care sunt grav în spitale suport. Dar secția noastră de ATI este plină. La Spitalul Victor Babeș, secțiile de Infecțioase și de Pneumologie sunt pline și spitalele suport mai au câteva locuri.
Există un sistem în clinicile de terapie intensivă care își cunosc locurile și se orientează pacienții în funcție de locurile acestora, dar din păcate sunt limitate.
Dr. Virgil Musta, apel la comunitate
De exemplu, am asistat la o situație teribilă în urmă cu două nopți, când a venit o pacientă cu saturație de 60 care trebuia internată în terapie intensivă și nu am avut loc. S-a internat pe secție, cu oxigen, o oră, până când, din întâmplare, o pacientă a decedat în terapie intensivă și imediat a fost ea mutată”, a povestit medicul Virgul Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.