Medicul și omul Monica Pop. A învins cancerul de cinci ori, ajută pacienții necondiționat și are o poveste de viață unică

eduard

Unul din cei mai cunoscuți medici de la noi din țară, o prezență foarte populară la emisiunile și show-urile TV, Monica Pop este o femeie, un medic, o soție, o mamă și o luptătoare desăvârșită. Medic oftalmolog și manager al spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, Monica Pop își face apariția pe micile ecrane și la evenimentele de top din capitală în condițiile în care sănătatea îi permite.

Cine este Monica Pop?
Monica Pop s-a născut pe data de 22 iunie 1953 în Cluj Napoca, într-o familie de medici pneumofiziologi. La vârsta de 13 ani a ajuns în București pentru studiile liceale și ulterior a urmat tot drumul medicinei, specializându-se în oftalmologie, o ramură chirurgicală pe cât de dificilă, pe atât de frumoasă.

Este medic oftalmolog din anul 1983 la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, director din anul 1994 al aceluiași spital și cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila tot din 1983. Are o frumoasă căsnicie cu Mircea Pop, inginer chimist și cercetător științific în chimie organică la Academia Română din anul 1981.

A salvat milioane de vieți, dar s-a luptat cu înverșunare cu cancerul: „Eu supraviețuiesc cu patru operații și mai urmează. M-am tratat numai în România”
Medicul Monica Pop a trecut și prin momente dificile din cauza diagnosticului crunt pe care l-a primit și al recidivelor. Cadrul medical a fost diagnosticată cu cancer de cinci ori și tot de cinci ori a fost operată și a învins boala.

„Eu supraviețuiesc cu patru operații și mai urmează. M-am tratat numai în România. Știe toată lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite de tip boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare. În loc de a fi informați corect că este o boală foarte severă, dar tratabilă și nu de foarte puține ori vindecabilă.

Eu supraviețuiesc de ani de zile în urma unui cancer de colon cu patru operații și mai urmează plus tratamente chimioterapeutice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operație, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. cum am putut. Iar la ultima operație, la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu. M-am tratat numai în România exclusiv, atât operator, cât și ca medicație oncologică, inclusiv acum.

Foarte important pentru pacienți să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală. Sper să vă fie de folos de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe un site de socializare.

Medicul recunoaște că nu a dat importanță de la bun început simptomelor de cancer de colon care se manifestau prin crampe destul de puternice care o țineau o zi și sindromul de colon iritabil, pentru a primi ulterior vestea șocantă.

Cea care a convins-o să facă tratamentul și să se supună intervențiilor chirurgicale a fost chiar fiica ei. Mai exact, lacrimile pe care le-a văzut șiroind pe chipul fetei.

Cine este soțul Monicăi Pop și cu ce se ocupă?
Mircea Pop nu este atât de generos cu aparițiile publice ca soția lui. În anul 1981 cei doi și-au unit sufletele pentru totdeauna, iar ca dovadă a dragostei lor a apărut pe lume în urmă cu 34 de ani, fiica lor Letiția.

Soțul ei a fost întotdeauna alături de ea și a sprijinit-o în cele mai grele momente ale vieții. Din păcate, și partenerul ei de viață s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate în perioada pandemiei cu coronavirus.

Cu ce se ocupă Letiția, fiica Monicăi și a lui Mircea Pop?
În vârstă de 34 de ani. fiica Monicăi și a lui Mircea Pop, Letiția, nu a ales o profesie similară părinților, ci total diferită. Așadar, Letiția a muncit din greu pentru a deveni profesoară de limba franceză, iar pasiunea ei pentru animale o determină să se implice ca și voluntar în a ajuta animalele fără stăpân.

Letiția este căsătorită și are un copil pe care l-a adus pe lume în anul 2019. Acum fiica celebrului medic este nu numai o femeie așezată la casa ei, ci și o profesoară foarte apreciată pentru activitatea ei, dar și pentru felul ei de a fi ca și om.

Deși a trecut prin numeroase încercări din partea vieții, Monica Pop se bucură de o carieră de succes, de apariții TV, este iubită și îndrăgită de publicul român și foarte apreciată pentru calitatea ei de medic, mamă, soție, om, supraviețuitor.

Lasă un comentariu