Medicul Radu Ţincu avertizează populaţia: „Au fost peste 25 de mutații importante ale virusului”

0

Principala arma a luptei impotriva virusului SARS-CoV-2 este promovarea corecta a campaniei de vaccinare Anti-Covid, medicul Radu Ţincu sustinand faptul ca “riscăm să pierdem această armă care este vaccinul anti-COVID-19. Trebuie să ne mișcăm repede pentru a obține imunizarea populației, fiindcă apar mutații ce riscă să facă vaccinul ineficient”, conform declaratiilor facute de medic in cadrul unei interventii la Digi TV.

Reactiile adverse ale vaccinului sunt minore, potrivit studiilor efectuate in ultima perioada de specialisti. Vestea buna vine din Marea Britanie, tara in care peste un milion de persoane au ales deja sa se vaccineze, nefiind anuntate efecte majore sau reactii adverse majore.

Doctorul de terapie intensiva, Radu Tinca, declara, insa, ca o posibila intarziere a campaniei de promovare poate reprezenta un pericol in randul populatiei.
„Ați văzut că există deja acele variante virale care circulă în Marea Britanie. Vaccinul a fost creat pentru proteina spike de la suprafața virusului. Nimeni nu poate garanta că la o următoare mutație, acum sau peste o lună, virusul nu-și va modifica structura acestei proteine spike. În momentul în care proteina aceasta dispare de la suprafața virusului – pentru că și virusul are o ‘inteligență’, pentru a putea să rămână viabil și să nu fie eliminat din circulație -, deci dacă această proteină de suprafață va dispărea, vaccinul pe care îl avem va deveni inutil”, sunt declaratiile medicului Radu Tinca, in cadrul aceleiaşi emisiuni de la Digi TV.
Medicul Radu Ţincu avertizează populaţia: „Ţine de evoluționism, nimeni nu poate să garanteze cum virusul face schimb de informații cu alte virusuri”
“De când a început pandemia din Wuhan și până acum au fost peste 25 de mutații importante ale virusului. Înseamnă cam două pe lună, ceea ce este extrem de important. Este greu de spus cât timp avem la dispoziție. Această mutație ține de evoluționism, nimeni nu poate să garanteze cum virusul face schimb de informații cu alte virusuri cu care se întâlnește sau cum reușește să scape de anumite sisteme imune ale unor persoane care nu reușesc să-l elimine și să capete informații despre anticorpii pe care noi îi producem împotriva lui”, a explicat doctorul Radu Ţincu.

In incheierea interventiei, medicul Radu Tincu si-a exprimat parerea referitoare la importanta pe care trebuie sa o acordam campaniei de vaccinare Anti-Covid: „E greu de spus, dar ceea ce știu cu siguranță este că această campanie de vaccinare trebuie să fie de scurtă durată și intensă, să cuprindă o bază largă populațională. Pentru că vă spun, dacă vom pierde vaccinul, o vom lua de la capăt și sigur că teoria conspirației deja s-a și creat: că deja noi pregătim un alt virus, SARS-CoV-20, care să iasă pe piață. Nu, dacă vom pierde vaccinul, suntem direct răspunzători pentru că am dat posibilitatea virusului să facă o mutație.”
In Romania, aproximativ 3000 de cadre medicale s-au vaccinat in trei zile

Pentru a avea sansa de a scapa de virusul SARS-CoV-2, rata de imunizare a populatiei trebuie sa fie de 70 la suta.

In cadrul campaniei de vaccinare inceputa in tara noastra in urma cu trei zile, au fost anuntate reactii adverse minore, semnalate de sapte persoane, care au acuzat dureri la locul efectuarii vaccinului.

Pentru vaccinarea a peste 70.000 de medici, in Romania au ajuns, marti, alte 140.400 de doze necesare in imunizarea personalului medical, in prima etapa a vaccinarii.

In ciuda parerilor vocale ale persoanelor care se opun vaccinarii, totusi, majoritatea populatiei doreste sa se vaccineze. Cetatenii care nu se afla in categoria de risc si doresc sa se inscrie pe liste, o pot face inscriindu-se pe platforma infiintata de guvern, momentan insa, fara a se putea programa.

Autor: Cristina Nicolae