Medicul infecţionist Emanoil Ceaușu: „La noi, se detectează un singur bolnav de Covid din şase”

0

Specialistul a tras un semnal de alarmă, în urma numărului uriaș de cazuri de coronavirus depistate zilnic în România.
Avertisment extrem de dur al specialiștilor de la noi din ţară, după ce în România au fost anunțate peste 4000 de infectări cu noul coronavirus.

Profesorul dr. Emanoil Ceauşu de la Spitalul Victor Babeş avertizează că la noi în ţară este detectat doar un singur infectat din şase bolnavi de COVID-19, iar acest lucru este extrem de grav.

Medicul infecționist mai spune că de ieri până azi avem în plus 20.000-25.000 de noi bolnavi care au luat SARS-CoV-2 despre care nimeni nu ştie nimic, potrivit adevarul.ro.
În aceste condiții, în cazul în care nu se vor pune în practică reguli noi mai dure, în România se va ajunge lejer la 6000 de cazuri pe zi, mai spune medicul Emanoil Ceaușu de la Spitalul Victor Babeș din Capitată.

Prof. dr. Emanoil Ceauşu: Trebuie repede măsuri mai dure!
„Dacă nu se pun în practică noi reguli mai dure şi, foarte important, dacă nu se veghează la respectarea lor, vom ajunge lejer la 6.000 de cazuri pe zi.

Repet, măsurile sunt obligatoriu de luat repede pentru că, dacă ţinem cont de unele studii, la noi se detectează numai un singur infectat din cinci sau şase persoane care au COVID-19. Un calcul ne arată că de ieri până azi avem în plus 20.000-25.000 de noi bolnavi care au contactat SARS-CoV-2″, a declarat prof. dr. Emanoil Ceauşu.

Raed Arafat, apel neașteptat către români: „Să nu mai apeleze la 112 pentru a fi testați”
Șeful DSU a atras atenția, după ce mulți români au sunat la 112 pentru a anunța că și-au pierdut mirosul și gustul.

„Ieri, mai ales la nivelul Bucureștiului, am detașat și mijloace de transport, de la IGSU la ISUBIF, pentru recoltare și transport. Dacă un microbuz este folosit să fie transportați 4 pozitivi pozitivi, nu e nici o problemă. Nu o să-i punem cu cei suspecți. Aceste persoane nu pot circula cu mijloace de transport în comun.

Apelul către populație este următorul. Să nu apeleze la 112 doar pentru a fi testați, să nu sune doar pentru că au rămas fără gust sau miros. Asta încarcă foarte mult. Persoanele care au rămas acasă pozitive și se agravează situația, pot suna.

112 rămâne un număr excepțional pentru urgențe. Se simte presiunea, oamenii apelează la 112 pentru situații care nu sunt critice. Dacă este contact și nu are simptome, rămâne la domiciliu 14 zile”, a spus şeful DSU.