Medicul Adrian Streinu Cercel, despre perioada ce va veni: ”Va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”

0

În cursul zilei de luni, Adrian Streinu Cercel a discutat la emisiunea ”Sinteza Zilei” un subiect care interesează la modul general, și anume ce se va întâmpla în perioada următoare în țara noastră, având în vedere pandemia de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în România s-a înregistrat un nou record pe secțiile de Terapie Intensivă, dar și o rată de infectare la care medicii s-ar fi așteptat: aproape 25%, în condițiile în care s-au efectuat 6537 de teste, iar dintre acestea, 1591 au fost depistate pozitive. Până în prezent, în România, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu virusul chinezesc.

Medicul Adrian Streinu Cercel: ”Va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”
Medicul Adrian Streinu Cercel susține faptul că perioada ce urmează să vină va fi una foarte grea pentru țara noastră.
„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România. Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus medicul în emisiune, arată Antena 3.

În doar 24 de ore, România a înregistrat 1591 de cazuri noi din 6537 de teste efectuate
1591 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în România din doar 6537 de teste prelucrate, astfel că rata de pozitivare este de 24,3%. Până ieri, 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați. Până ieri, 5.048 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.001. Dintre acestea, 592 sunt internate la ATI.