Maria, soția fostului președinte Traian Băsescu, are pensie minimă. În tinerețe a lucrat pe Litoral

eduard

Maria Băsescu, soția fostului președinte, are o pensie minimă, deoarece a lucrat puțini ani, în tinerețe, ca recepționeră de hotel. Fosta primă doamnă a României s-a dedicat în totalitate familiei după nașterea celor două fiice.

Cu toate acestea, Maria Băsescu nu se poate plânge de veniturile pe care le are, deoarece datorită soțului, are o situație financiară foarte bună.

Maria Băsescu a fost întotdeauna un exemplu de grație și discreție. Și-a susținut întotdeauna soțul, dar a ales să facă asta din umbră, fără să epateze sau să se afișeze ostentativ.

Astfel, ea este probabil cea mai apreciată fostă primă doamnă a României, primind respectul cuvenit pentru felul ei de a fi.

Maria Băsescu are pensie minimă
Maria Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a activat destul de puțini ani în câmpul muncii, astfel că nu a cotizat foarte mult la bugetul asigurărilor sociale de stat. În tinerețe, soția fostului președinte a lucrat în domeniul turismului, fiind pasionată încă din tinerețe. Astfel, ea a fost recepționeră la un hotel de pe Litoral.

Cu timpul însă, după nașterea fiicelor, ea a fost nevoită să renunțe la activitatea profesională pentru a se dedica în totalitate familiei.

După nașterea primei fiice, a încercat pentru o perioadă să revină în câmpul muncii, dar nu s-a putut.

„Îmi plăcea foarte mult turismul, pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Însă am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta.

Era mereu bolnavă şi nu mânca. Aşa că am rămas acasă, singură. Soţul meu pleca mereu pe mare”, explica Maria Băsescu.

Astfel, pentru timpul scurt în care a lucrat și a contribuit, Maria Băsescu este răsplătită, lunar, cu puțin peste 1000 de lei, adică pensia minimă de sta din România. Are noroc însă cu soțul ei, Traian Băsescu, care are o pensie de peste 8000 de lei.

Cum și-a cunoscut Traian Băsescu soția
Iubirea dintre Maria și Traian Băsescu s-a născut la malul mării, iar sentimentele dintre ei nu au murit niciodată.

Tânărul marinar s-a îndrăgostit la prima vedere de viitoarea mamă a copiilor săi, care avea o frumusețe atât de expresivă, și a făcut totul ca să o cucerească.

Căsătoria cu Traian Băsescu i-a schimbat radical viața. Nunta a avut loc la Constanta, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru intim, doar alături de părinți și de cei mai buni prieteni. Chiar dacă profesia îl făcea pe Traian Băsescu să plece deseori, Maria l-a înțeles.

Chiar dacă la început i-a fost greu, treptat, soția fostului președinte s-a obișnuit cu drumul ales și a început să se ocupe temeinic de cele două fetițe. Așadar, chiar dacă Maria Băsescu are o pensie mică, veniturile familiei sunt consistente.

Pe lângă banii primiți din pensii, familia Băsescu deține multe bunuri materiale: terenuri și imobile în București, conturi de economii în valoare de 250.000 de euro, dar și o colecție de bijuterii estimată la circa 171.000 de euro, conform Impact.

Lasă un comentariu