„Mâncarea puturosului” după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!

eduard

Prezentatoarea TV este mereu ocupată, petrece ore întregi pe platourile de filmare și când ajunge acasă trebuie să încropească feluri de mâncare apetisante pentru familia sa. Pentru că are două fetițe de 4 și 6 ani, nu le poate da semipreparate sau bombe calorice de tip fast food.

„Eu o numesc mâncarea delicioasă a puturosului. Asta e ceea ce gătesc eu în 10 minute, când am o zi aglomerată.”, a explicat Gabriela Cristea într-un videoclip publicat pe Facebook.

Hai să vedem ce este, de fapt, acest preparat delicios, așa cum îl descrie, și care sunt ingredientele de care avem nevoie!

Ingrediente pentru „mâncarea puturosului”
De regulă, acest preparat pe bază de carne ar trebui completat cu legumele găsite prin frigider. Cantitățile ar trebui adăugate în funcție de numărul de porții dorite sau de cât are fiecare la îndemână. Iată ce îți trebuie:

Pui întreg (unul sau mai mulți, în funcție de cantitatea dorită)
Ceapă
Ardei
Roșii
Usturoi (pentru un plus de gust și savoare)
Sare
Piper
Boia dulce
Câteva picături de ulei
Un pahar cu apă
În același videoclip filmat în bucătăria sa, vedeta a explicat, pas cu pas, cum ar trebui gătit acest preparat rapid:

„Am luat doi cocoșei de la magazin. Este momentul să îi bag la cuptor pentru că mie îmi place atunci când vin fetele acasă mâncarea să fie abia scoasă din cuptor sau abia luată de pe foc, gata doar să fie mâncată.

Pe lângă puișorii ăștia, o să pun ce am mai găsit prin frigider, în afară de ceapa asta, pe care o curăț, o să pun un ardei, care e deja veștejit și nu mai poate fi mâncat ca atare. Atunci îl tai aici fâșii și îl pun ca să dea un strop de gust la puișorii noștri.

Pe lângă astea am mai găsit niște roșii cherry, care sunt, de asemenea, semi-veștejite. Le-am spălat și le-am pus la uscat, apoi le-am aruncat aici pe unde se poate. Am și un usturoi, pe care nu îl curăț, iau doar excesul de coajă și îl pun aici.

Să știți că el se coace foarte frumos și este și foarte bun. Legumele acestea puteți să le puneți și în farfurie.”

După ce a spălat, a curățat și a pus toate ingredientele în tavă, prezentatoarea TV le-a condimentat cu sare, piper și boia. La final, a turnat câteva picături de ulei pe carne și pe legume și un pahar de apă la baza acestora, astfel încât puiul să iasă fraged, să nu fie uscat.

Gabriela Cristea susține că durează maxim 10 minute pregătirea acestei rețete și că timpul de gătire este e o oră – o oră și jumătate.
Îi poți urma exemplul prezentatoarei și când vine vorba de garnitură. Aceasta a mai pregătit și un piure de cartofi și o salată verde.

„Mâncarea puturosului” nu este prima rețetă pe care Gabriela Cristea le-o arată prietenilor din mediul virtual. Pe pagina sa de Facebook găsești multe alte clipuri video în care gătește în timp ce stă de vorbă cu urmăritorii.

Lasă un comentariu