Mai știi bancnota de 5.000 de lei din 1998? Acum se vinde cu 300.000 RON

eduard

Cei care colecționează bancnote vechi vor fi cei mai fericiți. După 24 de ani de la imprimare, această hârtie de 5.000 de lei valorează 300.000 RON.

Tu ai așa ceva prin casă? Poate ai văzut-o pe la bunici sau în altă parte.

Poate că mulți dintre noi am mai găsit bani vechi rătăciți prin sertare, cărți sau alte locuri de prin casa noastră sau a bunicilor.

Bancnotele de pe vremuri, multora le trezesc amintiri, în timp ce alții nu văd în ele altceva decât o modalitate de a face rost de bani.

Dacă te uiți pe internet, găsești foarte multe monede vechi, dar și bancnote scoase la licitație sau la vânzare. Unele dintre ele costă o avere! Prețurile diferă de la un cumpărător la altul, de vechimea bancnotei, dar și de starea acesteia.

Prețurile pornesc de la câțiva zeci de lei și pot ajunge la câteva sute. Iată cu cât se vinde pe internet acum, în octombrie 2022, o bancnotă de 5.000 de lei din anul 1998.

Pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri din România, o bancnotă de 5.000 de lei din anul 1998, în stare foarte bună, se vinde cu 300.000 RON.
Bancnotă de 5.000 de lei Sursă foto: OLX
Care este cea mai scumpă bancnotă din lume
Pentru cei care nu știau asta, bancnotele rare care au o semnificație istorică sunt cele mai dorite de către colecționari și ajung să coste mult mai mult decât valoarea lor reală. Bancnota Grand Watermelon Bill din 1890 este, la ora actuală, cea mai scumpă bancnotă din lume.

Este cea mai rară și mai renumită dintre toate bancnotele emise de SUA și a fost vândută pentru 2.791.803 € la o licitație. Are această denumire mai ciudată pentru că zerourile mari de pe bancnotă arată ca niște pepeni verzi. Această bancnotă este o icoană a istoriei financiare americane și este cunoscută în întreaga lume.

Lasă un comentariu