Ludovic Orban, suspect de Covid-19

0

Premierul Ludovic Orban este suspect de coronavirus, după ce a participat la o emisiune televizată alături de o persoană confirmată pozitiv. Prin urmare, și-a suspendat activitatea de luni, și s-a testat pentru Covid-19. Până la aflarea rezultatului, Orban va sta în izolare pentru a evita contactul cu cei din jur.

Orban, suspect de coronavirus
Premierul Ludovic Orban este suspect de covid, după ce săptămâna trecută, marți, a participat la o emisiune, în care realizatorul a fost confirmat pozitiv. Potrivit Adevărul, este vorba despre emisiunea ”Dosar de Politician” de la B1 Tv, moderată de Silviu Mănăstire, acesta primind rezultatul pozitiv, duminică. După aflarea acestei vești, Orban s-a testat la rândul său și s-a plasat în autoizolare. El nu prezintă simptome în momentul de față, informează Guvernul, printr-un comunicat.

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, precizează Executivul.

Orban și Nicușor Dan, invitați duminică la România Tv
Ludovic Orban a participat duminică seară, alături Nicuşor Dan, la o emisiune la România TV. Cu toate acestea, premierul a declarat pentru Digi 24 că nu se încadrează în definitia contactului direct, deoarece a stat la distanta și a purtat mască de protecție.

Potrivit programului oficial al premierului, publicat pe site ul Guvernului, astzăi Orban trebuia să participe, de la ora 14, la o vizită de lucru la Uzina Mecanică Bucureşti, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. De asemenea, la ora publicării acestei ştiri, Ludovic Orban ar fi trebuit să participe la o şedinţă a conducerii PNL în care urma să se stabilească o eventuală colaborare la nivel naţional cu aleşii locali ai PMP. Digi24 transmite că liderul PNL, aflat în izolare deocamdată, ar putea participa la şedinţă prin videoconferinţă.

A doua oară când Orban este suspect de Covid
Este a doua oară când premierul Ludovic Orban este suspect de coronavirus și se plasează în autoizolare. Prima oară, a fost din cauză că liberalul Vergil Chițac a fost confirmat cu Covid, în luna martie. Atunci Ludovic Orban a primit rezultatul negativ.