Lockdown complet pana pe 14 februarie! Sute de mii de români afectaţi

0

Vești nefericite pentru sute de mii de români care locuiesc în afara ţării. Lockdown-ul a fost prelungit până pe data de 14 februarie. Iată cine sunt cei vizați de noile măsuri şi unde se aplică ele.

Carantină totală în Germania
Românii care locuiesc în Germania se vor confrunta cu o situaţie de carantină totală. Lockdown-ul național a fost extins până pe 14 februarie. Toți locuitorii de pe teritoriul țării vor trebui să poarte obligatoriu mască, atât în magazine cât și în transportul public, potrivit news.ro.

Vestea a fost dată de Angela Merkel, în cadrul unui summit virtual. Cancelarul Germaniei și șefii celor 16 landuri federale au fost de acord să continue impunerea restricţiilor. Au fost vizate adunările, închiderea grădiniţelor, şcolilor, restaurantelor şi magazinelor neesenţiale până la mijlocul lunii februarie.
Va deveni interzisă purtarea de măşti confecţionate acasă sau eşarfe în magazine sau în trenuri şi autobuze. Vor fi obligatorii “măştile clinice”.

Cum va arăta noul lockdown
În Bavaria şi Austria s-au introdus săptămâna aceasta reguli de purtare a măştilor FFP2. Mai mulţi virusologi avertizează că măştile respiratorii trebuie montate profesional pentru a garanta o protecţie eficientă.
De asemenea, Angela Merkel şi liderii landurilor doresc să reducă contactele în transportul public, fără o oprire completă a traficului de autobuze şi metrou din interiorul oraşului.

În ultimele 24 de ore, în Germania s-au înregistrat aproape 1.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 11.369 de noi infecţii. La începutul pandemiei, Germania a raportat 2.052.028 de contaminări şi 47.622 decese.

Locuitorii vor putea ieşi din casă doar pentru lucruri esențiale, majoritatea magazinelor fiind închise. Activitatea restauranteleor, dar și a saloanelor a fost, de asemenea, suspendată.