Legea este oficială! Acești salariați se vor putea pensiona la 57 de ani

0

Personalul profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat se poate pensiona mai devreme.

S-a publicat legea nr. 5/2021 în Monitorul Oficial nr. 27 din 11.01.2021. Aceasta prevede ca personalul profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat să se poată pensiona mai devreme.

Această categorie de salariați se poate pensiona mai repede
Personalul profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor se poate pensiona mai repede dacă îndeplinește următoarele condiții:

– are vârsta minimă de 57 de ani;
– are un stagiu de cotizare de cel puţin 30 de ani, din care cel puţin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ.
Raluca Turcan a vorbit despre creșterea pensiilor și salariilor pe anul 2021: „În ceea ce priveşte salariul minim, discuţia din minister, dar şi cea cu premierul Cîţu, se referă la faptul că acesta trebuie să crească cel puţin raportat la rata inflaţiei. Este un subiect pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică, astfel încât să putem legifera această decizie”, a anunțat ministrul muncii.

„Vreau să facem un pas mare în privinţa pensiilor, pentru că de multe ori acest subiect a fost tratat într-o cheie electorală, iar cei afectaţi sunt pensionarii. Calcularea pensiilor pe bază de contributivitate, aducând astfel echitate în sistem, este pentru noi o prioritate”, a mai spus Raluca Turcan.

Și Florin Câțu a făcut declarații cu privire la banii românilor proveniți din pensii.

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a declarat Florin Cîțu.