”Leacul-minune” anti-COVID, recomandat de Gigi Becali golește stocurile din farmaciile veterinare. Avertismentul medicilor

0

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă după ce tot mai mulți clienți le-au cerut rețete pentru a cumpăra un medicament de uz veterinar, pe motiv că ar preveni infecția cu COVID-19 sau chiar ar trata boala. Stocurile de Ivermectină s-au golit peste noapte după ce mai multe persoane au spus în mass-media că medicamentul antiparazitar pentru câini și pisici ar distruge coronavirusul. Inclusiv Gigi Becali, patronul FBSCB, a declarat zilele trecute la Antena 3 că vrea să convingă Ministerul Sănătății să introducă Ivermectina în schema tratamentului pentru coronavirus.

Medicul veterinar Ovidiu Roșu a reacționat pe pagina sa de Facebook în legătură cu medicamentul de uz veterinar Ivermectină, care ar avea „un efect extraordinar“ în lupta cu Covid-19.

Avertismentul unui medic veterinar
„Deşi cred cu tărie că medicii veterinari ştiu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenţei mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiaţi cu întrebări absurde şi total neetice şi ilegale despre funcţionarea produselor destinate animalelor la oameni şi să nu ne mai epuizaţi stocurile de ivermectină, destinate animalelor, pentru consum propriu!!! Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveţi doctorii voştri şi la ei TREBUIE să vă duceţi să-i consultaţi! Noi ăştia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgaţi la zdup dacă v-am face pe plac. PS. La fel şi viceversa. Să nu vă pună naiba doctorilor de oameni să credeţi vreo secundă că aţi fi îndreptăţiţi să faceţi orice medical la animale doar că sunteţi doftori„, a scris medicul veterinar Ovidiu Roşu pe pagina sa de Facebook.

Și medicul veterinar Petru Antonio Mureșan demontează, într-o postare pe Facebook, teoria potrivit căreia Ivermectina, acest medicament de uz veterinar, ar fi ”antidotul minune pentru Covid-19”:

”IVERMECTINA pentru TO(N)ȚI!
Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivacciniștii și alți atoateștiutori de pe paginile de socializare promovează această substanță ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esențiale pentru toți cunoscuții care îmi citesc postările.

Ce este Ivermectina
„Și acum să lămuresc cu Ivermectina. Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic – viermi), cu excepția Fasciolei ( viermele de gălbează) și paraziților externi: pureci, căpușe, păduchi și râie. Există se pare și un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs. Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA”, a mai scris medicul.

Becali: „Te vindeci cu 5 euro”
”Încercam să convingem Ministerul Sănătății să bage Ivermectina ca tratament pentru că francezii și nemții l-au aprobat. Cu Ivermectina te vindeci cu 5 euro și e și de 10 ori mai bună. Nu o am în clinică, o dau doar prietenilor, nu se poate vinde oficial. La Arbidol nu e problerma, dar Ivermectina o cumpăr eu din Ucraina, costă 5 dolari”, a declarat Gigi Becali la Antena 3.