Lapte de pasare. Spuma nu se lasa, este usor de facut si este delicios. Reteta

eduard

Laptele de pasăre este un desert clasic, adorat pentru textura sa ușoară și pentru gustul său delicat. Acest desert, cu origini în bucătăria europeană, a câștigat popularitate în multe culturi datorită combinației sale perfecte de simplitate și sofisticare.

Ingrediente
500 ml lapte
4 ouă
80 g zahăr
1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie
1 praf de sare
Instrucțiuni
Pregătirea Bazei de Lapte: Începeți prin a încălzi laptele într-o cratiță. Adăugați păstaia de vanilie tăiată pe lung sau câteva picături de esență de vanilie pentru aromă.

Separarea Ouălor: Separați gălbenușurile de albușuri. Asigurați-vă că albușurile sunt la temperatura camerei pentru a obține o spumă mai fermă.

Bătând Albușurile: Într-un bol curat, bateți albușurile cu un praf de sare până încep să formeze vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul și continuați să bateți până când obțineți o spumă fermă și lucioasă.

Gătitul Spumei: Cu ajutorul unei linguri, formați găluști din spuma de albușuri și puneți-le în laptele fierbinte, dar nu clocotit. Lăsați-le să se gătească timp de aproximativ două minute pe fiecare parte.

Asamblarea Desertului: Odată ce găluștile sunt gătite, scoateți-le cu o spatulă și așezați-le în boluri pentru servire.

Prepararea Cremei: Într-un alt bol, bateți gălbenușurile. Adăugați treptat câteva linguri din laptele cald peste gălbenușuri, amestecând continuu pentru a le tempera.

Finalizarea: Reîntoarceți amestecul de gălbenușuri și lapte în cratiță, gătind la foc mic până când crema se îngroașă ușor. Nu lăsați să fiarbă.

Servirea: Turnați crema peste găluștile de albușuri în boluri. Desertul poate fi servit cald sau rece, în funcție de preferință.

Sfaturi și Trucuri
Consistența Spumei: Asigurați-vă că bateți albușurile suficient pentru a obține o spumă fermă. Aceasta va preveni scufundarea lor în lapte.
Temperarea Gălbenușurilor: Adăugați laptele cald treptat pentru a evita coagularea gălbenușurilor.
Varietate: Experimentați cu diferite arome, cum ar fi scorțișoara sau coaja de lămâie, pentru un plus de savoare.
Laptele de pasăre este nu doar un desert delicios, ci și un mod minunat de a impresiona oaspeții cu abilitățile dvs. culinare. Ușor de preparat și cu un rezultat garantat de satisfacție, acest desert va fi cu siguranță un favorit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Lasă un comentariu