Lacrimi de viță de vie: 1-2 lingurițe pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 și 12 Proprietăţi terapeutice – Vezi in primul comentariu

eduard

Lacrimile viţei de vie reprezintă un remediu natural apreciat din Antichitate pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii.

Acest lichid transparent și dulce-sălciu, obţinut prin tăierea de primăvară a viţei de vie, oferă întărire organismului, în special datorită conţinutului de viniferin, un antioxidant de 62 de ori mai eficient decât vitamina C.

Proprietăţi terapeutice
Antioxidanţi

Viniferina, un compus prezent în lacrimile viţei de vie, este un puternic antioxidant care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Antihemoragice

Lacrimile de viţă de vie au proprietăţi antihemoragice, contribuind la coagularea sângelui și prevenind hemoragiile.

Antiinflamatoare

Datorită efectelor lor antiinflamatoare, lacrimile de viţă de vie pot ameliora inflamațiile și pot calma durerile în diferite afecţiuni.

Colectarea lacrimilor de viţă de vie
Procedură de obţinere

Lacrimile de viţă de vie se obţin prin tăierea în diagonală a coardelor viţei de vie cu o foarfecă și fixarea unei sticluţe curate la capătul tăiat pentru colectarea lichidului. Este important ca tăierea să se efectueze primăvara, când via începe să înverzească și să provină de la o viţă de vie care nu a fost tratată chimic sau fertilizată.

Condiţii de păstrare

Produsul obţinut se păstrează în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic, la o temperatură ideală de 8 grade Celsius pentru a preveni alterarea.

Durata de valabilitate

Este recomandat ca lacrimile de viţă de vie folosite în scop terapeutic să nu fie mai vechi de 2 săptămâni.

Administrarea lacrimilor de viţă de vie
Întărirea sistemului imunitar

Pentru întărirea sistemului imunitar, se consumă în cantităţi mici, de maximum 50 ml. pe zi, 1-2 linguriţe din oră în oră, pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 și 12.

Tratarea afecţiunilor oculare

Datorită proprietăţilor lor antiinflamatoare și antiseptice, lacrimile de viţă de vie pot fi utilizate pentru tratarea afecţiunilor oculare, precum blefarita și conjunctivita. Se pot aplica prin ungere a pleoapelor, comprese pe ochii închiși sau spălări ale ochilor prin clipire de cel puțin 20 de ori.

Combaterea pietrelor la rinichi

În cazul pietrelor la rinichi, se administrează 8-10 lingurițe de lacrimi de viță de vie dimineața, pe stomacul gol, timp de o săptămână. Pentru stimularea diurezei, remediul poate fi luat cu o cantitate mică de apă de izvor.,

Ameliorarea afecţiunilor biliare

Pentru colecistită, dischinezie biliară și litiază biliară, se administrează 3-4 linguriţe de lacrimi de viţă de vie cu o jumătate de oră înainte de masă, urmate de odihnă pe partea dreaptă timp de 10 minute. Tratamentul se urmează timp de 5 zile consecutive.

Vindecarea rănilor și dermatitelor

Lacrimile de viţă de vie pot fi folosite pentru tratarea rănilor și dermatitelor datorită efectului lor cicatrizant. Se aplică comprese cu lacrimi de viţă de vie pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Lacrimile de viţă de vie reprezintă un remediu natural valoros, cu proprietăţi antioxidante, antihemoragice și antiinflamatoare. Prin colectarea și administrarea corectă a acestui lichid, se pot obține efecte benefice în întărirea sistemului imunitar, tratarea afecţiunilor oculare, combaterea pietrelor la rinichi, ameliorarea afecţiunilor biliare și vindecarea rănilor și dermatitelor.

1. Ce sunt lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie sunt picăturile de sevă ce se scurg la tăierea de primăvară a viţei de vie, având aspectul unui lichid transparent și gust dulce-sălciu. Acestea sunt apreciate pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii organismului uman.

2. Cum se obţin lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie se obţin prin tăierea în diagonală a coardelor viţei de vie cu o foarfecă și fixarea unei sticluţe curate la capătul tăiat pentru colectarea lichidului. Este important ca tăierea să se efectueze primăvara, când via începe să înverzească și să provină de la o viţă de vie care nu a fost tratată chimic sau fertilizată.

3. Cum se păstrează lacrimile de viţă de vie?

Lacrimile de viţă de vie se păstrează în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic, la o temperatură ideală de 8 grade Celsius pentru a preveni alterarea.

4. Cum se administrează lacrimile de viţă de vie în scop terapeutic?

Administrarea lacrimilor de viţă de vie depinde de afecţiunea tratată. Pentru întărirea sistemului imunitar, se consumă 1-2 lingurițe pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 și 12. Pentru afecţiuni oculare, se aplică pe pleoape sau se fac spălări ale ochilor. În cazul pietrelor la rinichi, se iau 8-10 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol, iar pentru afecţiunile biliare, se administrează 3-4 lingurițe înainte de masă, urmate de odihnă pe partea dreaptă timp de 10 minute.

5. Care sunt principalele beneficii ale lacrimilor de viţă de vie pentru sănătate?

Lacrimile de viţă de vie oferă o serie de beneficii pentru sănătate, printre care întărirea sistemului imunitar, tratarea afecţiunilor oculare, combaterea pietrelor la rinichi, ameliorarea afecţiunilor biliare și vindecarea rănilor și dermatitelor.

Lasă un comentariu