La ce oră trebuie să iei cina, de fapt. Experții au descoperit ora perfectă pentru a mânca ultima masă a zilei

eduard

Conform experților, există oameni care nu mănâncă după ora 19.00 și există persoane care iau masa în mod regulat până seara târziu. Dar, conform acestora, nu este tocmai bine. Astfel că experții au descoperit ora perfectă pentru a mânca ultima masă a zilei. Citește mai departe și află la ce oră trebuie să iei cina, de fapt.

Nu există o oră ideală pentru a lua ultima masă a zilei?
Afirmația aparține unui grup de experți în nutriție care au realizat un studiu elaborat pe o perioadă lungă de timp, iar concluzia a fost exact aceasta.

În plus, mai spun experții, ceea ce este mai important este ceea ce mănânci față de momentul în care o faci. Cu toate astea, alte cercetări vin și arată ora perfectă pentru a mânca ultima masă a zilei, care are beneficii pentru sănătate și îmbunătățește metabolismul.

Experții au descoperit la ce oră trebuie să iei cina, de fapt
Determinarea celui mai bun moment pentru a lua cina poate afecta sănătatea generală. Între muncă, drumul de întoarcere acasă și eventuala încercare de a ne încadra într-un antrenament rapid, a mânca înainte de apusul soarelui nu este o sarcină simplă.

Sunt șanse să fi auzit oameni dezbătând faptul că mănâncă mai devreme sau mai târziu în timpul zilei. Uneori, luarea cinei se bazează mai mult pe momentul în care terminăm de gătit sau pe momentul în care un restaurant poate oferi locuri. Dar, momentul în care luăm masa ne afectează sănătatea generală.

„Momentul din zi în care ne luăm mesele este determinat de o multitudine de factori, cum ar fi munca noastră, programul, nivelul de foame, medicamentele pe care le luăm și chiar și orele în care prietenii, familia și colegii de serviciu sunt liberi să ia masa împreună”, spune Catherine Canadeo, practician de sănătate holistică certificat de consiliu, nutriționist integrativ și președinte și CEO al Catherine Canadeo Health & Wellness.

În timp ce programul încărcat sau viața socială ar putea avea cea mai mare influență asupra momentului mesei, nu strică niciodată să luam în considerare ajustarea programului atunci când putem este recomandarea experților.

În cele ce urmează, experții explică cel mai bun moment pentru a lua cina și cum să faceți ca acesta să vă convină.

Când este cel mai bun moment pentru a lua cina?
Concentrarea pe consumul de legume, carbohidrați, proteine și toate substanțele nutritive bune pentru tine este crucială pentru sănătatea generală, dar ai putea să îți optimizezi cina dacă ai mânca la o oră mai bună.

„Ceea ce mănânci este important, dar și momentul în care mănânci contează„, spun experții. Așadar, care este cel mai bun moment pentru a lua cina?

În timp ce chiar și medicii și dieteticienii admit că programele și lucrurile aflate în afara controlului nostru au toate influențe asupra momentului în care este cel mai bun moment pentru a lua cina, ei par să fie de acord în jurul unui interval de timp.

”Să mănânci între orele 17.00 și 19.00 ar fi ideal. Cu toate acestea, cu cât se face mai târziu, cu atât mai puțină mâncare ar trebui să consumi.”, mai spun experții în nutriție.

Cum să-ți dai seama la ce oră trebuie să iei cina
Dacă pentru tine este practic imposibil să mănânci la ora 17.00, nu te îngrijora. Experții recomandă să mănânci cu aproximativ trei-patru ore înainte de a dormi, pentru bunăstarea ta, deoarece digestia încetinește la sfârșitul zilei.

Având o fereastră de trei ore înainte de a dormi, îți va îmbunătăți somnul și digestia, așadar, dacă nu vei dormi până la ora 22:00, mâncatul la ora 19:00 funcționează.

Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau cu anumite afecțiuni de sănătate.

”Pentru persoanele care au GERD și reflux, mâncatul mai devreme reduce probabilitatea refluxului conținutului stomacal în esofag.”, spun dieteticienii și nutriționiștii.

De asemenea, doriți să evitați să mâncați prea devreme, deoarece mersul la culcare flămând vă poate perturba calitatea somnului, conform Clinicii Mayo. Pentru a evita foamea în timp ce vă culcați, încercați să mâncați un mic dejun mai mare și un prânz puțin mai mare decât cina.

Cel mai bun moment pentru a mânca va varia, în cele din urmă, de la o persoană la alta, în funcție de orare și tipare de somn, dar consecvența este cheia pentru îmbunătățirea sănătății generale.

”Păstrarea unui program de masă consistent de la o zi la alta este legată de pierderea în greutate, de o creștere a energiei și de reducerea factorilor de risc metabolic pentru bolile cronice”, mai recomandă nutrițoniștii.

Despre beneficiile unei cine mai devreme, experții explică motivele pentru care ar trebui să luați ultima masă mai devreme după-amiaza.

Ajută la pierderea în greutate pentru cei care încearcă să slăbească
Un studiu a constatat că a mânca mai devreme îmbunătățește sănătatea metabolică, ceea ce te poate ajuta să pierzi în greutate.

Un număr tot mai mare de cercetări pare să sugereze că o cină mai devreme poate fi mai sănătoasă decât să mănânci mai târziu în timpul serii, arătând faptul că atunci când somnul se suprapune peste digestie, organismul tinde să aibă mai multe dificultăți în procesarea zaharurilor și grăsimilor.

Cercetările arată, de asemenea, că a mânca mai târziu poate împiedica pierderea cu succes a greutății și poate duce la creșterea în greutate.

Facilitează un somn mai bun
Nu numai că mâncatul chiar înainte de culcare are efecte negative asupra calității somnului, dar mâncatul mai devreme poate îmbunătăți de fapt somnul.

A lua cina devreme este ideal, deoarece ajută organismul să rămână sincronizat cu ceasul ritmului circadian sau cu ceasul nostru corporal, iar sincronizarea ciclurilor de somn-veghe și a programului de mese ajută organismul să se odihnească, să se recupereze și să ardă eficient caloriile, mai spun experții.

La ce oră trebuie să iei cina, previne arsurile la stomac
Arsurile la stomac sunt mai grave după ce mâncăm și seara, așa că mâncatul târziu în noapte poate fi o rețetă pentru dezastru. Afecțiunile de sănătate, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian, atrag atenția specialiștii, necesită ca oamenii să aștepte cel puțin trei ore după ce au mâncat înainte de a se culca sau de a merge la culcare, pentru a preveni ca conținutul stomacului să se întoarcă în esofag, ceea ce poate provoca arsuri la stomac.

Poate face diminețile mai ușoare
V-ați întrebat vreodată cum de unii oameni par să sară pur și simplu din pat dimineața? Mâncatul cinei mai devreme este un truc pentru a vă ajuta să treceți de la o etapă la alta. Făcând așa, te simți mai ușor și mai energic dimineața, și există mai puține probleme de trezire. Te trezești devreme și folosești cel mai productiv moment al zilei.

Concluzie
Deși unii experți spun că „Ceea ce mănânci este important, dar și momentul în care mănânci contează„, alții sunt de părere că este nevoie de o oră fixă pentru a mânca, mai ales seara. Așadar, acum că ai aflat la ce oră trebuie să iei cina, de fapt, știi ce ai de făcut pentru a avea o viață sănătoasă.

Lasă un comentariu