Klaus Iohannis despre revenirea tuturor elevilor la școală! Mesajul președintelui

0

Președintele României a făcut declarații de ultimă oră despre revenirea școlilor la normalitate, cu toți elevii prezenți fizic la ore. Șeful statului a fost prezent la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, ocazie cu care a ținut să facă anumite precizări.

Ce a spus Klaus Iohannis despre revenirea școlilor la normalitate

Șeful statului le-a vorbit celor prezenți la eveniment, ca de la profesor la profesor, el fiind, la rândul său, cadru didactic. Iohannis a spus că revenirea la școală cu prezență fizică a fost și este esențială, și că depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

Președintele țării i-a încurajat pe profesori și mai ales pe directorii unităților de învățământ despre care a spus că au o responsabilitate foarte mare față de elevi și față de întreaga comunitate de care aparțin.

Klaus Iohannis a avut un mesaj și pentru elevii din România, cărora le-a transmis să respecte măsurile sanitare. Astfel și ei vor contribui la revenirea la normalitate. Șeful statului a precizat că știe că elevilor nu le-a fost ușor în toată această perioadă în care au trecut prin tot felul de schimbări, de la ore normale la ore online, modificări în structura anului școlar, șamd.

Revenirea la şcoală, cu prezenţă fizică, a fost şi este esenţială. Dar ea depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi: respectarea normelor sanitare şi imunizarea sunt vitale!, a transmis Klaus Iohannis.

Sorin Cîmpeanu: școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față

Ministrul Educației a anunțat că școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

Sorin Cîmpeanu a transmis că începând de joi, 24 noiembrie 2021, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3 raportat la mia de locuitori.