Klaus Iohannis, anunț important despre redeschiderea școlilor: „Pot să vă comunic că…”

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut anunțul momentului! Școlile se vor redeschide!

Klaus Iohannis a discutat cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, ministrul Sănătății și șeful DSU în legătură cu deschiderea școlilor în data de 8 februarie. Ce s-a stabilit?!

Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor
În urma întâlnirii de la Palatul Cotroceni, Președintele României a făcut anunțul așteptat de toată lumea! Majoritatea școlilor se vor redeschide în data de 8 februarie.

„Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

Se va ţine cont de evoluţia pandemiei din fiecare localitate. Cele din scenariul verde se vor redeschide fizic, copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben lucrurile se schimbă. Merg în continuare la şcoală copiii de grădiniţă, cei din clasele 1-4 şi cei din clasele terminale, adică a 8-a şi a 12-a. Şcolile din scenariul roşu vor merge la şcoală doar copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar” , a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că își dorește ca școlile să se deschidă în luna ianuarie.

„Eu în continuare susțin, și probabil că vor urma aceste discuții după învestirea guvernului, vom susține deschiderea școlii, măcar școala primară, până la clasa a patra, dar eu aș prefera până la clasa a opta , să avem posibilitattea în ianuarie să redeschidem școlile”. Eu voi susține și voi argumenta pentru o astfel de decizie, dar deocamdată nu am discutat când și în ce condiții, dar cred că nu putem pierde un an școlar, mai ales când e vorbva de copii mici, de școala primară, fiindcă nu se poate fără contact permanent direct cu pedagogi, cu învățători”, a declarat președintele UDMR.