Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră privind organizarea alegerilor locale

0

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt țări care au organizat alegeri în pandemie fără ca acestea să aibă un impact negativ.
„Dacă sunt înțelese măsurile speciale, riscul poate fi redus”, a precizat Klaus Iohannis. Preşedintele a mai declarat că pe 27 august începe campania electorală pentru alegerile locale şi că este prima dată când se desfășoară în condiții excepționale.

„Organizarea scrutinului în siguranță este posibilă dacă vom respecta cu toții un set de reguli. Un scenariu cu risc zero nu există, dar dacă toate măsurile speciale sunt aplicate riscul poate fi redus la un minim”, precizează şeful statului.

Preşedintele a făcut apel la responsabilitate. „Mă adresez în special candidaților, respectați toate aceste reguli și nu îi expuneți pe oameni pericolului infectării. Orice încălcare a normelor va trebuie drastic sancționată”, a completat Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă în care va clarifica ce măsuri vor fi luate în România în continuare. Stirilekanald.ro transmite live declarațiile președintelui.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se va întruni miercuri pentru a stabili regulile de protecţie în campania pentru alegerile locale şi modul în care va avea loc votul pe 27 septembrie.

Ce măsuri vor fi luate în România
„Vom avea discuţie despre reluarea activităţii în anumite spaţii închise, în teatre, cinematografe. De asemenea, reluarea activităţii restaurante în spaţii închise. Nu pot să vă spun care va fi decizia finală. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un anumit nivel de cazuri pe o perioadă de 14 zile.
Mâine vom avea o întâlnire la ora 15.00 şi cu reprezentaţii industriei ospitalităţii care a fost solicitată de cele patru organizaţii din domeniu. Vom ţine cont de punctul lor de vedere, astfel încât să poată fi reluarea activităţii culturale şi a activităţii în spaţii închise de tip restaurant”, a anunţat marţi Ludovic Orban.