Klaus Iohannis a semnat decretul! Se aplică cea mai importantă schimbare la Codul Rutier

eduard

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a promulgat Legea 254/2023. Este vorba despre legea care modifică Codul Rutier și permite șoferilor să conteste o amendă inclusiv la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul.

Până recent, spre exemplu, un șofer din București dacă primea o amendă la Constanța trebuia să se ducă la judecătoria pe raza căreia fusese amendat pentru a contesta sancțiunea.

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum era până acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere pot fi contestate și la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul.

O masă de aer polar pătrunde în România din Europa Centrală. Mihai Huştiu, ANM, prognoză meteo de ultimă oră.

Dosarele de pensie vor reprezenta o prioritate pentru Guvern. Din această toamnă se iau noi decizii.

COD RUTIER actualizat
Legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis.

La finalul lunii trecute, propunerea legislativă ce vine în sprijinul șoferilor, care pot contesta amenzile rutiere și la judecătoria din zona de domiciliu, a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional.

Lasă un comentariu