Kencur, planta anticancer? Studiu japonez aduce dovezi

eduard

O plantă denumită Kencur, membră a familiei ghimbirului și folosită în principal în bucătăria din sud-estul Asiei, a fost descoperită ca având și proprietăți anticancer. Această concluzie a fost trasă de o echipă de cercetători de la Universitatea Metropolitană din Osaka, Japonia, în urma unui studiu recent publicat în revista “Heliyon”.

Kencur, cunoscută științific sub denumirea de “Kaempferia galanga”, conține o substanță activă numită p-metoxi cinamat de etil (EMC), care a fost testată de cercetători pe culturi de celule canceroase și pe animale în cadrul studiilor preclinice.

Rezultatele acestor teste au arătat că administrarea extractului de Kencur inhibă creșterea celulelor canceroase în culturi, susținând astfel proprietățile anticancer ale plantei. De asemenea, se crede că principala substanță activă, EMC, poate reduce expresia factorului A mitocondrial de transcripție (TFAM), asociat cu proliferarea celulelor canceroase.

Prof. Akiko Kojima de la Universitatea Metropolitană din Osaka a declarat: “Rezultatele acestui studiu confirmă proprietățile anticancer ale extractului de Kencur și a ingredientului său principal, EMC. Este de așteptat ca TFAM să devină un nou marker al efectelor anticancer în viitor, pe măsură ce avansează cercetările în domeniile relevante.”

Cu toate acestea, mecanismul exact prin care extractul de Kencur reduce expresia TFAM rămâne în continuare necunoscut, ceea ce sugerează că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a identifica cauzele exacte.

Studii viitoare pentru dezvăluirea întregii povești

Deși descoperirea proprietăților anticancer ale plantei Kencur este promițătoare, cercetătorii sunt conștienți că mai multe studii sunt necesare pentru a dezvălui întregul mecanism de acțiune și pentru a identifica elementele de cauzalitate.

Aceste studii viitoare ar putea aduce noi informații despre modul în care extractul de Kencur interacționează cu celulele canceroase și despre posibilitatea utilizării sale în terapia cancerului.

De asemenea, se vor efectua cercetări suplimentare pentru a determina doza optimă de extract de Kencur și durata necesară de administrare pentru a obține cele mai bune rezultate în tratamentul și prevenirea cancerului.

Kencur – o plantă ușor de obținut cu beneficii extraordinare

Unul dintre aspectele remarcabile ale plantei Kencur este faptul că este ușor de găsit și de utilizat în bucătărie. Aceasta face parte din cultura culinară din sud-estul Asiei, fiind adesea folosită ca un condiment pentru a adăuga savoare mâncărurilor.

Cu toate acestea, descoperirea proprietăților anticancer ale plantei Kencur aduce o nouă perspectivă asupra utilizării acesteia. Pe lângă utilizarea sa în bucătărie, Kencur poate fi inclusă și în rutina zilnică ca un remediu natural pentru dureri de stomac sau ca un adjuvant în terapia și prevenirea cancerului.

Studiul realizat de cercetătorii japonezi demonstrează că Kencur are potențialul de a aduce numeroase beneficii pentru sănătate, iar acest lucru deschide noi căi de cercetare în domeniul tratării cancerului și dezvoltarea de terapii alternative.

Este important de menționat că consultarea unui specialist înainte de a utiliza orice tip de tratament sau suplimente este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita orice posibile interacțiuni negative cu alte medicamente sau afecțiuni existente.

Astfel, planta Kencur poate deveni o resursă valoroasă pentru sănătatea noastră, atât în bucătărie, cât și în medicină, deschizând uși către noi descoperiri și posibilități în tratarea cancerului și a altor afecțiuni.

Lasă un comentariu