Jumătate de țară, sub cod galben de ploi și vijelii. Cum va fi vremea la București

eduard

Jumătate de țară, sub cod galben de ploi și vijelii. Cum va fi vremea la București
Meteorologii au emis vineri, 15 septembrie, o alertă cod galben de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, valabilă până mâine dimineață, la ora 06.00.

Alerta meteo vizează cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 – 60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20 – 30 l/mp și izolat de peste 40 – 50 l/mp.

ANM precizează că astăzi manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, iar sâmbătă va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării.

Se anunță ploi și la București

Pentru Capitală, ANM anunță că valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi astăzi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale.

Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade, iar cea minimă de 15 – 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu