Jamila s-a infectat cu coronavirus. „Îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalţi”

0

Celebra bucătăreasă Jamila și-a anunțat fanii că a fost infectată cu virusul SARS-COV-2, mărturisind că a trecut printr-o perioadă foarte grea și dorește să tragă un semnal de alarmă.

„Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru început nu ştiam cum de tocmai eu m-am infectat. Au ştiut foarte puţine persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalţi. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunţat acelaşi lucru”, a mărturisit Jamila într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ea a mărturisit că soțul ei a avut primul din familie simptome și ar fi putut să se infecteze de la sala de sport, singurul spațiu închis unde nu ar fi purtat mască.

„Mă simțeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine. A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliţiei locale, carantinare pentru soţul şi copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Ştiam că fie e DSP-ul, fie ambulanta. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ”, a mai spus Jamila.

Mesajul integral publicat de Jamila pe pagina oficială JamilaCuisine
„Dragii mei, vreau să împărtăşesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e încă foarte greu să vorbesc. Am fost infectată cu virusul SARS-cov-2, adică am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panică. Pentru început nu ştiam cum de tocmai eu m-am infectat.

Am purtat mereu masca şi am purtat-o corect, am păstrat distanţa socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanţă anul acesta, tocmai pentru a mă proteja şi pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simțeam ca într-un vis urât care părea să nu se termine.

A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliţiei locale, carantinare pentru soţul şi copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Ştiam că fie e DSP-ul, fie ambulanta. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui.

Au ştiut foarte puţine persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalţi. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunţat acelaşi lucru. Am decis să nu fac public lucrul acesta, însă m-am răzgândit şi vă voi spune de ce.

În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau ca oamenii să înţeleagă că nu e o ruşine. Orice se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu îi trataţi pe bolnavii de Covid că pe nişte ciumaţi pentru că nu e cazul.

După 14 zile nu mai sunt contagioşi, deci nu mai pot infecta alţi oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulţi iau în râs acest virus şi că mult mai mulţi nici măcar nu cred în el.

Aş vrea doar să conştientizăm că virusul există, că putem face forme mai uşoare sau mai grave (în cazul nostru au fost uşoare) şi că cel mai rău, îi putem infecta şi pe cei pe care îi iubim şi care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea.

Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important să ne protejăm şi da, să purtăm masca care a devenit cel mai urât obiect în perioada aceasta. Masca purtată corect ne ajută să nu răspândim virusul, deci să nu-i infectam şi pe alţii.

Şi pentru că sunt o persoană sinceră, şi nu v-am minţit niciodată, aveţi şi dovada infectării mele, testul care a ieşit pozitiv. În test veţi citi « detectabil » adică virusul a fost detectat în organismul meu. În comentarii îl voi pune şi pe cel pe care l-am refăcut la 14 zile şi care este negativ, adică « nedetectabil ».

Voi reveni cu un clip în care voi povesti în detaliu tot ce s-a întâmplat şi cum a fost pentru mine toată această experienţă pe care mi-o voi aminti toată viaţa. Până atunci, rămâneţi sănătoşi şi aveţi grijă de voi!”