Ioana Tiperciuc, una dintre victimele tragicului accident de la Dorna Candrenilor, era elevă și se îndrepta spre înmormântarea bunicului său

eduard

Noaptea de duminică spre luni pe DN 17 s-a transformat într-o tragedie pentru comunitatea din Dorna Candrenilor. În rândul victimelor, cea mai tânără a fost Ioana Tiperciuc, o elevă de 18 ani de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Ioana era membră a Ansamblului „Florile Bucovinei” și își petrecea cu pasiune timpul liber în această activitate.

Tragedia a avut loc în timp ce se întorcea acasă cu mașina unui prieten pentru a participa la înmormântarea bunicului său. Inițial, trebuia să călătorească cu autocarul ansamblului, dar acesta a plecat din Târnăveni abia luni dimineață, cu cinci ore după ce patru dintre colegii ei și-au pierdut viața, iar un al cincilea se afla în stare gravă la spital.

Conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a transmis un mesaj emoționant pentru Ioana: „Astăzi, suntem în doliu. Ioana Tierciuc, cunoscută ca ‘Tipi’ de către colegi, elevă în clasa a XI-a C, ne-a părăsit. A intrat într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani petrecuți aici, zâmbetul ei ne-a cucerit. Ioana a fost mereu veselă, altruistă și echilibrată. A fost vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin. Pasinea sa pentru tradiții și obiceiuri a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Visul ei s-a frânt astăzi, lăsând în urmă o familie îndurerată și o comunitate întreagă plângând. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în inimile noastre!”

Oamenii din comunitate și colegii lui Ioana sunt profund afectați de pierderea ei prematură și îi aduc omagii în memoria ei.”

Lasă un comentariu