Interlopul care l-a măcelărit și împușcat pe fratele Alinei Pană de la Exatlon, umilit în închisoare! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel București

0

Interlopul Costi Litrașu are viață grea în spatele gratiilor, la Penitenciarul Giurgiu, după ce l-a măcelărit pe fratele Alinei Pană de la Exatlon.
Interlopul Costi Litrașu și violaturl în serie Iulian Fentzel susțin că gardienii de la Penitenciarul Giurgiu i-au supus la umilințe în timp ce se aflau în sptaele gratiilor și cer ca ei să ajungă, la rândul lor, în închisoare.
Pe numele lui din buletin Raiciu Costel Constantin, bărbatul care l-a măcelărit și împușcat pe fratele Alinei Pană de la Exatlon și care este în spatele gratiilor pentru tentativă de omor, este parte vătămată într-un dosar ce a ajuns la Curtea de Apel București. Mai mulți deținuți au declarat că ar fi fost umiliți și batjocoriți de gardienii din închisoare și, după ce au reușit să dovedească faptele, Tribunalul Giurgiu a decis ca cei 11 angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor să primească fiecare câte un avertisment. Sentința magistraților nu a fost deloc pe placul părților vătămate din acest dosar, iar Iulian Fentzel a făcut apel și cere ca cei care l-au umilit să primească pedeapsa cu închisoarea cu executare și să ajungă și ei lângă el, în spatele gratiillor.
S-a stârnit revoltă în penitenciarul din Giurgiu
”În Penitenciarul Giurgiu, formele de protest ale deținuților au debutat în data de 29.06.2016, când mai mulți deținuți aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA, încarcerați în cadrul Secției E9, secție cu regim de maximă siguranță cu risc pentru siguranța penitenciarului, s-au automutilat, solicitând transferul la Penitenciarul Spital București-Jilava.

În data de 05.07.2016, în cursul nopții, mai mulți deținuți au lovit cu obiecte din metal în gratiile de le ferestrele camerelor de deținere și au aruncat în zona curților interioare de plimbare cu obiecte din hârtie și materiale textile pe care anterior l-au incendiat.

Protestele deținuților au continuat în perioada următoare prin refuz de hrană, blocarea ușilor de acces în cameră cu obiecte de mobilier, incendierea saltelelor, nerespectarea programului de odihnă prin lovirea cu obiecte din metal în gratii în cursul nopții, urlete puternice, escaladarea corpurilor de clădire și distrugerea sau degradarea sistemelor de siguranță și intervenție ori a antenelor de recepție TV, distrugerea obiectelor de mobilier și radio/TV din camerele de detenție, amenințarea personalului de către deținuții aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA cu infectarea, etc”, se arată în dosarul în care cei 11 gardieni sunt cercetați după ce mai mulți deținuți, printre care și măcelarul fratelui Alinei Pană de la Exatlon, s-au plâns de rele tratamente.