INSF a făcut anunțul: În România a ajuns virusul gripal.

0

Primul caz de gripă sezonieră a fost deja confirmat. Statisticile arată că numărul infecțiilor respiratorii este sub jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primul caz de gripă din această toamnă a fost confirmat de către Institutul Național de Sănătate Publică. După spusele INSP până și numărul de cazuri de infecții respiratorii acute este mult mai crescut față de săptămâna anterioare.

Săptămâna trecută au fost înregistrate la nivel național 51.730 de cazuri cu infecții respiratorii acute, pneumonii și gripă clinică, acest număr fiind mai mare cu 8,6% față de cel din săptămâna anterioară.

În săptămâna 19-25 octombrie- numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, la nivel național a fost de 51.730 fiind mai mic cu 44% comparativ cu cel din aceeași săptămână a sezonului prezent care a fost de 92.414 și cu 8,6% mai mare față de cel din săptămâna anterioară care a fost de 47,636, Precizează joi Institutul Național de Sănătate Publică, citat de Agrepres.

INSP mai subliniază și că în această perioadă a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virusul gripal tip A, subtip H1.

În săptămâna 19-25 octombrie au fost raportate 12cazuri de gripă clinică, la nivel național, comparativ cu cazurile înregistrate în săptămâna 43 din anul 2019 care au fost de 21.

Până în data de 25 octombrie 323.098 de persoane din grupele de risc, au fost vaccinate antigripal, cu vaccin distribuit de către Ministerul Sănătății.