Ingredientul din pâine care topește betonul! Dezvăluirea șocantă a lui Florin Dumitrescu care l-a făcut să renunțe complet la ea

Cunoscutul bucătar Florin Dumitrescu a hotărât să elimine din alimentația sa pâinea din comerț, în special variantele ieftine. Decizia a fost luată după ce o întâmplare i-a atras atenția asupra compoziției chimice a produselor de panificație industriale, determinându-l să caute alternative naturale.

Motivul din spatele acestei schimbări a fost dezvăluit de chef în cadrul podcastului lui George Buhnici. El a relatat o poveste auzită de la un prieten care deținuse o brutărie, unde un aditiv lichid folosit pentru aluat a corodat podeaua de beton peste noapte.

„Un prieten mi-a povestit că își făcuse o brutărie și i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care îl băga în aluatul de pâine. Și a făcut gaură în beton, a căzut ca picătura chinezească. Peste noapte i-a făcut gaură în beton. Aia se întâmplă, de fapt, cu ce mâncăm noi”, a declarat Dumitrescu în podcast.

Această relatare l-a făcut pe juratul de la MasterChef să privească cu scepticism produsele de panificație din comerț, în special pe cele care conțin numeroși aditivi pentru a le face mai pufoase și mai ieftine.

În locul pâinii industriale, chef-ul a optat pentru o alternativă pe care o consideră mai sigură și mai sănătoasă: lipia. El a explicat că preferă acest produs datorită simplității rețetei, care conține, în mod tradițional, doar făină și apă, eliminând astfel riscul aditivilor chimici.

Florin Dumitrescu a subliniat importanța alegerii conștiente a produselor, avertizând asupra calității scăzute a variantelor ieftine. „De aia în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită”, a mai precizat el.

Etichete: