Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată toată iarna. Trebuie să îl adaugi în butoi după o săptămână

eduard

În anotimpul de toamnă, gospodinele se întrec în cele mai iscusite rețete de preparate care să umple rafturile din cămară. Și desigur, varza murată este cap de listă atunci când vine vorba de murăturile de pus pentru iarnă.

Dar o problemă cu care se confruntă mulți români este că zeama de la varza murată se poate tulbura.

Iată ingredientul care trebuie adăugat în butoi pentru a evita acest lucru.

Cum menții limpede zeama de la varza murată toată iarna
Ți-ai propus ca și în această iarnă să ai cămara plină cu bunătăți?

Ei bine, atunci varza murată nu are cum să lipsească de pe raft.

Potrivit gospodinelor, aceasta se pune la butoi după ce cade bruma, în octombrie, în jurul sărbătorii Sfântului Dumitru.

Dar secretul pentru ca varza murată să reziste toată iarna nu este legat doar de rețeta folosită ci și de folosirea anumitor ingrediente care să îi păstreze gustul și prospețimea.

Pentru început, este important să știm cum se aleg căpățânele de varză pentru murat.

Astfel, trebuie să ținem cont să fie bine coaptă, albă și să aibă foile subțire. De asemenea, ele trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

Ce ingredient trebuie să adaugi în butoi
Un alt sfat important de care să ții cont atunci când pui varza la murat este adăugarea unui ingredient special care va împiedica moarea să se tulbure și să prindă floare. Acesta ajută foarte mult ca varza să se păstreze crocantă și bună cât mai mult timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, explică bucătarul buzoian Cristi Dobre, conform exquis.ro.

De asemenea, este recomandat ca da după aproximativ una-două săptămâni, atunci când a început să se acrească bine, să dizolvăm în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnăm peste varză, pentru a nu prinde floare.

Un alt aspect important de care ar trebui să ținem cont este că alegerea tipului de butoi. Mulți fac greșeala de a pune varza la murat în butoaie de plastic, însă recomandat este ca acestea s

Lasă un comentariu