Informații noi despre individul care și-a incendiat mătușa. Bărbatul nu este la prima faptă

eduard

Alexandru Ionuț Popa, tânărul care și-a bătut și incendiat mătușa, într-o scară de bloc din Capitală, ar mai fi avut ieșiri violente și în trecut. În urmă cu câteva luni, bărbatul ar fi distrus mai multe bunuri din apartamentul unei alte rude, pe motiv că aceasta refuzase să-i ofere o sumă de bani.

Crima violentă pornită de la bani
Tânărul de 33 de ani provine dintr-o familie destrămată, fiind crescut de mamă și bunici, după ce tatăl său a ales să-și refacă viața. O vreme, el s-a ținut de sport, practicând rugby la un club din București, însă în ultima perioadă a început să aibă probleme din cauza jocurilor de noroc și a substanțelor interzise, potrivit Gândul.

Luni, 6 noiembrie 2023, Alexandru a mers acasă la mătușa lui, Liliana Popa (55 de ani), iar între cei doi ar fi avut loc o discuție aprinsă în legătură cu o moștenire. Câteva minute mai târziu, el și-a atacat mătușa cu sălbăticie, a lovit-o cu piciorul de mai multe ori în zona capului, până a rămas inertă, după care a turnat benzină pe ea și i-a dat foc. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere scot la iveală faptul că tânărul a acționat cu o violență ieșită din comun.

Bunica lui Alexandru a cerut ordin de protecție
În urmă cu doar câteva luni, Alexandru Ionuț Popa a mai fost implicat într-un incident asemănător. Potrivit datelor de pe portalul instanțelor, o femeie din sectorul 5 a solicitat, la data de 11 august 2023, emiterea unui ordin de protecție pe numele lui Alexandru Ionuț Popa, cerere pe care judecătorii au admis-o.

Din dosar reiese faptul că S. Popa, bunica agresorului, a susținut că bărbatul a îmbrâncit-o, producându-i o echimoză la nivelul brațului. ”Cu aceeași ocazie, pârâtul a distrus un dulap aflat în camera reclamantei, tot sub imperiul stării de nervozitate, pe fondul refuzului reclamantei de a-i remite o sumă de bani”.

În plus, a mai arătat victima, la data de 3 august 2023, Alexandru Ionuț Popa a spart televizorul din locuință. Instanța a reținut că individul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. ”Potrivit declarațiilor pârâtului, acesta a recunoscut că și-a pierdut cumpătul și a distrus un dulap, însă nu a recunoscut acțiunea de violență împotriva reclamantei”, se mai arată în dosar.

Instanța a decis evacuarea temporară a pârâtului pe nume Alexandru Ionuț Popa și obligarea la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de reclamantă. De asemenea, acesta nu mai are voie să ia legătura telefonic sau prin alt mod cu bunica lui, pentru o perioadă de 6 luni.

Agresorul, acuzat de omor cu premeditare
În prezent, Alexandru Ionuț Popa este reținut și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

Trupul neînsuflețit al Lilianei Popa a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București spun că inculpatul (nepot de frate cu victima) și-a premeditat fapta, procurând 5 litri de benzină de la o stație de carburant situată în apropierea domiciliului victimei. Anchetatorii cred că victima era încă în viață în momentul în care a fost incendiată, deși fusese lovită cu sălbăticie și lăsată în stare de inconștiență în scara blocului.

Lasă un comentariu