În România s-au format noi focare de COVID-19 iar mai mulți medici au fost infectați..

0

Autoritățile au identificat două noi focare de coronavirus, unul dintre ele este Spitalul din Azuga în care mai multe cadre mediacale au fost infectate iar celălalt ar fi Penitenciarul de femei din Târgșor în care virusul a infectat mai multe deținute.

Prefectura Prahova anunță că la Spitalul Azuga focarul de Covid-19 include 20 de persoane dintre care 16 ar fi cadre medicale sau din rândul personalului auxiliar, unul dintre ei este paznic iar ultimi trei sunt pacienți.

Prefectura Prahova a transmis: „Pacienţii au fost externaţi si izolaţi la domiciliu în monitorizarea medicului de familie. Personalul s-a izolat la domiciliu în monitorizarea medicilor de familie”.

În penitenciare coronavirusul continuăm să facă ravagii.

La penitenciarul de la Târgșor focarul a fost identificat cum că ar fi pornit de la o deținută din secția cu regim semideschis. Femeia a fost testată pozitiv cu COVID-19 iar ulterior toate celelalte colege ale sale cu care stătea în cameră au fost testate și ele ulterior și diagnosticate cu coronavirus.

„Toate cazurile sunt internate şi monitorizate la Spitalul Jilava. Ancheta epidemiologică este în derulare”, precizează reprezentanţii Prefecturii.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, vineri, alocarea a patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti deoarece județul Prahova se confruntă cu o creștere foarte mare a cazurilor de Covid-19 iar în spitale nu sunt suficiente paturi pentru toți pacienții.

„Banii vor fi cheltuiţi pentru ventilatoare noi dedicate bolnavilor de coronavirus, pentru rezolvarea problemei oxigenului de care pacienţii de la infecţioase au mare nevoie, pentru amenajarea unui spaţiu primire şi de triaj la UPU Ploieşti, pentru continuarea renovării şi extinderea secţiei ATI. De asemenea, din banii aprobaţi astăzi, spitalul îşi poate plăti la zi facturile pentru cheltuielile curente, în condiţiile în care există restanţe din luna august a anului curent”, a transmis CJ Prahova printr-un comunicat de presă.

Pe teritoriul țării încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de covid-19, în data de 30 octombrie 2020 au fost anunțate 6.546 cazuri noi de covid-19 și 103decese.