Icoană făcătoare de minuni, cu trei ochi și două guri, unică în România

eduard

Închisă de comuniști în 1959 și redeschisă în aprilie, 1995, Mănăstirea Giurgeni din Eparhia Roman, deține astăzi un obiect unic în România: o icoană făcătoare de minuni, care o înfățișează pe Maica Domnului cu trei ochi și două guri.

Icoana este punctul de atracție al mănăstării, iar povestea ei a făcut înconjurul întregii țări. În 1995, după ce a asistat aici la o slujbă, un copil mut din naștere a rostit primele cuvinte, cerându-i mamei să îl ia în brațe și să-l ridice până la icoană pentru a o săruta. De atunci, oameni din capătul celălalt al României bat drumul până aici să ceară ajutor.

Icoana din argint se află chiar în fața altarului și a fost dăruită mănăstirii la data de 6 august 1831. Ea o înfățișează pe Maica Domnului având trei ochi și două guri, însă nu a fost dintotdeauna așa. Se spune că cel de-al treilea ochi și cea de-a doua gură au apărut peste noapte, prin voie dumnezeiască, pe icoana deja pictată, scrie ziarulderoman.ro.

Mănăstirea, cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, a fost desființată de comuniști în 1959, iar călugării au plecat la alte mănăstiri. Casele maicilor au rămas în paragină. Mănăstirea Giurgeni s-a redeschis în aprilie 1995, la cererea credinicoșilor, iar părintele Antonie Jeflea a fost trimis ca preot slujitor. Chiar din anul sosirii la mănăstire, părintele Antonie a început lucrările de restaurare și reconstrucție a mănăstirii.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu