Iata cum scapi de insectele nedorite din casa: carii, gandaci de bucatarie, furnici, muste, tantari, paienjeni si purici

eduard

Daca aveti mobile sau alte obiecte din lemn care sunt atacate de carii, le puteti elimina astfel: asezati din loc in loc in imediata apropiere a acelor obiecte ghinda proaspata; carii vor fi atrasi de miros si vor parasi lemnul; aruncati apoi in foc ghindele si daca este cazul, repetati operatiunea pana la distrugerea carilor.

O alta metoda prin care eliminati carii din lemn este sa presarati in zonele in care au aparut scrum de tigara. o alta metoda de indepartare a carilor de lemn este injectarea cu o seringa in care aveti benzina. Aplicati benzina in gaurile din lemn; desi mirosul este intepator, carii vor fi distrusi. Daca nu suportati mirosul de benzina, faceti ceai concentrat de pelin si injectati gaurile din lemn. Efectul va fi acelasi.

Gandacii de bucatarie pot fi eliminati astfel: in jumatate de litru de apa fiarta dizolvati un plic de acid boric ( se cumpara de la farmacii sau de la magazinele cu substante impotriva insectelor). Stropiti bucatele de paine cu solutia obtinuta si asezati-le in capacele de plastic in zonele in care au aparut gandacii. A doua zi, veti vedea deja efectul “hranei pregatite special”.

O alta varianta de a elimina gandacii de bucatarie este sa faceti un amestec de faina alba si ipsos. Amplasati mici recipiente cu acest amestec in zonele in care apar gandacii; vor manca faina si ipsosul li se va umfla in corp provocand moartea.

O alta metoda este prin folosirea unui amestec din faina alba si zahar vanilat peste care se pun cateva picaturi de borax. Amestecul se pune pe carpe si se aseaza in zonele in care gandacii isi fac aparitia. Aceasta combinatie de mirosuri ii alunga.

Furnicile pot fi indepartate din dulapuri, noptiere, pantofar sau alte obiecte de mobilier din lemn daca stergeti interiorul acestora cu apa in care s-a fiert patrunjel. Traseul furnicilor poate fi intrerupt sau eliminat daca pe drumul lor se presara praf de copt sau praf de scortisoara. Furnicile nu suporta anumite mirosuri si nu vor patrunde in locuinta daca veti presara pe traseul lor o combinatie de: menta uscata si pisata, ardei iute uscat si pisat si bicarbonat.

Mustele nu vor intra pe ferestrele sau usile frecate cu un manunchi de pelin. Daca va doriti ca mustele sa nu patrunda in casa asezati pe pervazul geamului si/sau in incapere o canita in care ati pus lapte, o lingurita de piper macinat si o lingurita de zahar. Amplasati canite cu asemenea amestec in toate incaperile si astfel evitati aparitia mustelor.

Pentru a elimina mustele din bucatarie sau pentru a preveni aparitia lor, turnati din cand in cand cateva picaturi de otet pe ochiul fierbinte al aragazului. Pentru a evita patrunderea mustelor in locuinta asezati in mici recipiente din camere sau pe pervazul ferestrei apa in care s-a fiert foi de dafin – o solutie mai concentrata.
Mustele nu suporta acest miros si nu vor patrunde sau nu vor ramane in incapere.

Panzele de paianjen de pe pereti se elimina cu o matura pe care o miscati de jos in sus. Astfel panza de paianjen se prinde de matura. Daca faceti miscarea de sus in jos, nu veti reusi decat sa lipiti panza de perete.

Purecii sunt evitati sau eliminati in totalitate daca sub cearsaf si sub pat asezati frunze de nuc sau pelin.

Reusiti sa alungati tantarii de pe balcon sau din locuinta daca amplasati din loc in loc sferturi de lamaie in care ati infipt cuisoare aromate. Aceste “capcane” pot fi amplasate printre ghivecele de flori, pe pervazul ferestrei sau in alte spatii cu scopul indepartarii tantarilor care nu suporta aceste mirosuri.

Pentru a scapa de viespile care uneori dau tarcoale locuintei pregatiti sticle de plastic, intregi sau jumatati, in care puneti o solutie destul de concentrata din apa cu miere sau apa cu zahar. viespile vor fi atrase de miros si si se vor inneca in apa.

Plosnitele de interior, cele gri, sau cele de exterior, cele verzi, dispar daca simt mirosul de benzina sau de gaz lampant.

Puteti amplasa in zonele usilor sau a ferestrelor, vata sau carpa imbibata cu benzina. Astfel, plosnitele nu patrund in interior. Daca aveti deja plosnite in diferite spatii, asezati din loc in loc carpe imbibate cu benzina sau gaz, dar nu dormiti in acea camera. Pentru plosnitele din exterior, daca observati mai multe intr-un anumit spatiu, asezati o carpa imbibata cu benzina in acel spatiu si plosnitele vor pleca repede.

Lasă un comentariu