Ginerele lui Nicolae Ceaușescu, profesorul Mircea Oprean, își laudă socrul dictator: ”Era devotat dezvoltării țării, în orice domeniu!”

0

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.
Profesorul universitar Mircea Oprean a fost căsătorit mai bine de un sfert de veac cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Însurat în 1980 cu Zoia (1949 – 2006), inginerul sibian Mircea Oprean s-a concentrat dupa moartea soției pe activitatea sa din Politehnică, unde predă cursuri cu teme specifice precum ”transmisiile automate pentru automobile” sau ”tendințele în constructia de automobile”.

Căsătorit 26 de ani cu Zoia Ceaușescu, Mircea Oprean a fost închis vreme de 7 luni în 1990
Închis vreme de 7 luni în 1990, pentru subminarea economiei naționale, Mircea Oprean a făcut parte din echipa care a proiectat primul motor românesc hibrid. Profesorul vorbește și astăzi laudativ la adresa fostului său socru, despre care are o cu totul altă părere decât cea a majorității populației. Relativ recent, Mircea Oprean a acordat un interviu publicației AutoTest Magazin, în care a povestit câte ceva despre realizările lui Ceaușescu.
”Era devotat dezvoltării țării, în orice domeniu! Să-ți dau un exemplu… Pentru industria constructoare ai nevoie de scule, iar sculele le făceam din oțeluri speciale pe care le luam de la ruși. Dar când ne era lumea mai dragă nu ne dădeau, iar atunci industria stătea. Și așa s-a făcut „Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște”. La IMGB făceam utilaje energetice pentru centrale nucleare, doar trei țări mai aveau așa ceva, iar unii au spus, după 1989, că industria română era „o grămadă de fiare vechi”. Să-ți mai spun o treabă… Aveam mulți străini, din Africa, Asia, America Latină, pe care îi școleam aici. Crezi că România nu a avea ce să facă cu banii? Asta era o investiție pe termen lung: cei mai mulți dintre acești studenți ajungeau în conducerea statelor lor, directori, miniștri și când aveau nevoie de ceva se gândeau imediat la România. Așa s-au făcut relații solide cu Egipt, India, Irak, Pakistan, Libia, Africa de Nord. Acum, nu te mai bagă nimeni în seamă.”, a declarat Oprean penru autotestmagazin.ro.