Frunzele de prun elimină cheagurile din vasele de sânge – iată cum trebuie să le consumăm?

eduard

Conform profesorului Ovidiu Bojor, frunzele de prun au efectele laxative si diuretice ale prunelor.

De asemenea, aceste frunze au si proprietati purgative. Poti sa le utilizezi in caz de probleme digestive si viermi intestinali.

Se prepara un decoct dintr-o lingura de frunze, fierte 10-15 minute intr-o cana de apa.

Se consuma ceaiul 3-5 zile consecutiv.

Frunzele de prun se folosesc pentru a prepara o reţetă foarte eficientă împotriva constipaţiei. Decoctul din frunze de prun este un remediu foarte bun care poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul viermilor intestinali.

Prunul este, poate, cel mai răspândit pom fructifer de la noi, cunoscut mai ales pentru că din Prunele sunt o sursă important de carbohidraţi, vitamina C şi fibre.

Fructele uscate conţin vitamina A, fibre şi isatin – un laxativ natural, care este prezent şi în frunzele de prun. O reţetă laxativă foarte eficientă se poate obţine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas într-un litru de apă.

Se obţine o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, t imp de cinci zile, câte o ceaşcă după fiecare masă.

Beneficiile frunzelor de prun. Adjuvant împotriva viermilor intestinali Aceleaşi efecte laxative, dar şi vermifuge pot fi obţinute dacă lăsăm la înmuiat peste nopate câteva 10-15

prune uscate – pe care dimineaţa le fierbem timp de 10 minute. Apa se bea în porţii egale pe parcursul uni zile şi este un remediu adjuvant împotriva virmilor intestinali precum limbricii şi a oxiurii.

Beneficiile frunzelor de prun

Combat febra şi anemia Împotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunţite la fiert timp de 5 minute

într-un litru de apă obţinându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi.

Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului şi tromboflebitei.

Lasă un comentariu