Fostul preot Daniel Balaş desfiinţează posturile. “Când întrerupi consumul de carne, începi să muşti din aproapele tău”

eduard

Fostul preot Daniel Balaş susţine că postul pe care oamenii îl ţin în zilele noastre nu are nimic de-a face cu postul autentic, “cu adevăratul post pe care-l cere Divinitatea”.

Totul din cauza faptului că există multe opţiuni alimentare care suplinesc lipsa produselor pe bază de carne, dar şi din cauza faptului că cei mai mulţi dintre cei care postesc renunţă doar la mâncarea “de dulce”, nu şi la comportamentele care nu-i sunt plăcute lui Dumnezeu: injurii, bârfa, ura.

Fostul preot Daniel Balaş desfiinţează posturile
Într-un clip postat recent de Daniel Balaş pe reţelele sociale, fostul preot blamează ipocrizia persoanelor care susțin că țin post.

„Voi acum sunteţi privilegiaţi: aveţi crenvurşti vegetali, brânză vegetală, burgeri, numai că gândiţi animal şi vorbiţi şi animal. Stau şi mă gândesc cum se cufuresc oamenii acum 40 de zile să ţînă post. Cred că şi Dumnezeu se străduieşte 40 de zile să vă creadă.

Nu are nicio treabă cu adevăratul post pe care-l cere Divinitatea. Iisus a postit 40 de zile în munte fără apă, fără mâncare. Moise, la fel. Noi, acasă, frumos la televizor, cu bârfa-n nas, cu colegii, mâncându-ne unul pe altul de dimineaţă până seara, cu toate bunătăţile pe masă, cu nervi în trafic, cu injurii că ăla ne-a tăiat faţa şi că ălălalt ne-a furat locul de parcare şi uite aşa ce post minunat ţinem noi şi, după 40 de zile, zicem: ‘Of, am scăpat de acest urcuş duhovnicesc’. Care urcuş, că după aia te-ai dus pe tobogan mai jos decât erai?”, spune Daniel Balaş.

Ce spune Daniel Balaş despre postul de 40 de zile
Daniel Balaş explică faptul că postul de 40 de zile este asemenea unui plasture care acoperă o rană pe o perioadă determinată, dar, de fapt, după îndepărtarea lui, nu este vindecată.

„Nu vă daţi seama că până acum aţi băgat carne în voi în ultimul hal şi dintr-odată i-aţi tăiat carnea corpului şi o să înceapă să muşte din aproapele în ultimul hal? Postul este permanent, tu când vrei să te schimbi, te schimbi definitiv, nu vii cu plasture la Dumnezeu: ‘Ştii, eu îmi repar rana doar 40 de zile, pun plasture puţin pe ea’. Las-o să se vindece, nu veni cu pansamente din astea de scurtă durată, El nici măcar nu are nevoie de 40 de zile. Toţi cei care au luat binecuvântare, iertare de la El, au luat după câteva momente.

Luaţi aminte la prostituată, luaţi aminte la Zaheu Vameşul, la tâlhar, la femeia cu scurgere de sânge, toţi au stat câteva momente cu Iisus şi au luat vindecare pentru tot restul vieţii. Noi 40 de zile ne înfometăm, palizi la faţă, şi după 40 de zile revenim la forma iniţială, pentru că noi nu vrem să ne schimbăm în dragoste, ci noi ne schimbăm de frică.

Noi nu avem respect pentru adevăratul post permanent pe care-l cere Divinitatea. Isaia la 58 spune aşa: ‘Iată postul plăcut mie, rupe lanţurile inimii. Fiţi buni’”, explică Daniel Balaş.

Lasă un comentariu