Fiul lui Marcel Toader îl acuză pe Nicușor Dan că a provocat moartea tatălui său: „S-a îmbolnăvit de nervi și a suferit două infarcte. Tata se află la doi metri sub pământ”

0

Maximilian, fiul lui Marcel Toader, consideră că tatăl său s-a consumat enorm din cauza unei afaceri blocate de Nicușor Dan.
Marcel Toader a decedat pe 3 august 2019, la doar 56 de ani, după ce a suferit un stop cardiac pe terasa vile unor prieteni. La un an și două luni de la dispariția fulgerătoare a fostului rugbyst și afacerist, Maximilian, fiul acestuia, a dezvăluit că Toader s-a îmbolnăvit de nervi din cauza unei afaceri blocate de Nicușor Dan, în care investise peste un milion de euro. “S-a afirmat in emisiune la Mihai Gâdea că multă lume(investitori sau persoane care au incercat sa investeasca sau sa faca o anumita afacere in Bucuresti) au fost opriti de către acest Nicușor Dan si al său „ONG” „Salvati Bucurestiul”, care s-au consumat si au ajuns să se imbolnavească de nervi sau chiar „să moară cu dreptatea in mână”! Se pare, din păcate, că si eu cunosc sau mai bine zis am cunoscut o persoană care s-a consumat, s-a imbolnavit de nervi si a suferit 2 infarcte, al 2-lea fiind fatal și zic „din păcate” pentru mine, deoarece aceasta persoana a fost tatăl meu Marcel Toader.”, a postat Maximilian.
„Acesta incercând să construiasca Aqua Park-ul pe terenul din zona Parcului Tineretului! După multe nopți nedormite, nervi, avize, birocrație romanească și toți banii pierduti ( peste 1.200.000 de euro, bani proprii) , ONG-ul Salvati Bucurestiul a decis că acei 42 de copaci tăiați, au fost taiati ilegal, cu toate ca in proiect era promisa plantarea a 295 de copaci, construirea a multor locuri de parcare care pe seara erau destinate locuitorilor din zona si a crearea a sute de locuri de muncă nu mai vorbesc ca acest proiect trebuia sa fie cel mai mare aqua-park din europa de est la vremea respectiva, avizele constructiei Aqua-Parkului au fost imediat anulate! Sunt tare curios, ce se intampla, daca tata semna si imprumutul de la bancă de 30 de milioane de euro, finantare pentru proiect si se sistau a doua zi avizele! Vorbim de perioada 2011-2012!”, a continuat fiul lui Marcel Toader.
Nicușor Dan susține că Marcel Toader a pierdut aproximativ 80.000 de eruo
„Suntem in 2020, pe acel teren s-a construit o parcare cu plată iar restul terenului este inca parasit, tata se află la 2 metri sub pământ iar Nicușor Dan candidează pentru primaria Bucurestiului si ghici ce, are și șanse, iar eu stau și-mi sorb cafeaua uităndu-mă la televizor și privind ce acuze i se aduc acestui candidat! P.S. îmi pare rău pentru subiectivism, dar cred cu tărie că sunt in măsura sa fiu subiectiv cu această afirmație!”, a încheiat Maximilian Toader.

„Mi-a zis și mie că a pierdut bani, însa nu așa multi, nu un milion de euro. Lucrările nu erau atât de avansate. Mi-a zis că a pierdut bani pe autorizații și proiectare. Spunea ceva de vreo 80.000 de euro. A zis că a mai cheltuit și pe deplasările prin Europa unde a studiat alte parcuri acvatice. O altă problemă atunci a fost că s-au taiat vreo 300 de arbori. Colegii noștri de la fundația Eco-Civica au filmat acest lucru Proiectul în sine era foarte bun pentru oraș. Dar locul ales era greșit. Vorbim de peste 5 hectare între parcul Tineretului și Palatul Copiilor. Adică spațiu verde. Arăta ca un teren viran pentru că primaria nu l-a amenajat. Dar tot spațiu verde e! Bucureștiul duce lipsă de spații verzi așa că nu putem să le distrugem și pe cele pe care le mai avem. De aceea am demarat toate procedurile legale și am reușit să blocam desfășurarea acelui proiect în Parcul Tineretului pentru totdeauna”, a declarat, pentru wowbiz,ro, în urmă cu aun an, Nicușor Dan.