Femeile singure la bătrânețe sunt mai puternice și mai fericite decât cele căsătorite, spun oamenii de știință.

eduard

Dacă nu ai un partener, asta nu înseamnă că viața ta este rea. Mulți oameni cred că cei singuri sunt nefericiți și visează doar la relații. Încă din copilărie, am fost forțați să credem că a avea o relație permanentă, puternică, este cheia unei vieți fericite. Mai ales pentru femei. Iar omul care este fericit și singur este considerat fie nu foarte sănătos, fie mincinos.

Sunt oamenii care aleg să fie singuri cu adevărat mai nefericiți decât cei care locuiesc cu un partener? Sociologul Bella de Paulo crede că această afirmație nu este altceva decât o iluzie.

4 stereotipuri care, potrivit Bellei, îi fac pe oameni să se teamă de singurătate.

1. „Nu își pot găsi o pereche”

Multora li se pare că persoanele singure nu au o viață personală și visează în continuu să-și cunoască sufletul pereche. Dar, conform studiilor sociologice, persoanele singure nu găsesc o persoană care să-i iubească cu adevărat și cel mai adesea aceștia au fost deja căsătoriți sau într-o relație de lungă durată.

În mod interesant, bărbații divorțați și-au exprimat o dorință mai mare de a se recăsători decât femeile. Însă o parte dintre bărbați, care aveau relații foarte bune cu prietenii și familia, aveau o dorință mult mai mică să se căsătorească.

„Nu suntem deloc dezamăgiți în dragoste și nu ne este frică să fim respinși. Aceste stereotipuri nu au nimic de-a face cu noi. Ne place ca în viața noastră să fim singuri și vrem să decidem singuri de cât timp avem nevoie pentru comunicare ”, spune Bella de Paulo.

2. „Suferă de singurătate”

A fost realizat un studiu în SUA, în timpul căruia oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți pe parcursul a 8 ani. Cei care au fost singuri și apoi s-au căsătorit au simțit o mare bucurie în primul an de la nuntă.

Dar după un an, majoritatea s-au simțit exact la fel ca înainte de căsătorie. Acest lucru se aplica numai acelor persoane care nu urmau să divorțeze.

Dar cei ale căror așteptări de la căsătorie nu au fost împlinite, s-au simțit foarte nefericiți. Abia după divorț și câștigarea libertății, sau așa-zisa singurătate, s-au simțit bine din nou.

3. „Au multe probleme de sănătate”

Dintre cei care nu s-au căsătorit niciodată și trăiesc fără partener, 81,6% și-au considerat sănătatea excelentă sau bună. Cam aceeași cifră este și pentru persoanele căsătorite. Deci, căsătoria nu are niciun efect asupra sănătății și speranței de viață.

Deci oamenii din jur cred greșit că oamenii care aleg să fie singuri o fac pentru că au multe probleme de sănătate.

4. „Singuraticii sunt egoiști”

Un alt stereotip. Dacă trăiești singur, caracterul tău este rău, iar anii de singurătate te-au transformat într-un egoist. Pe fondul acestui stereotip, oamenii căsătoriți se imaginează ca fiind prieteni de încredere, rude atente și angajați responsabili. Dar studiile arată că persoanele singure își tratează întotdeauna mai bine părinții și comunică mai strâns cu frații lor.

Oamenii singuri și-au ajutat prietenii și vecinii mult mai des. Astfel, în timp ce persoanele căsătorite se concentrează exclusiv pe ei înșiși și pe copii, persoanele singure sunt mai deschise față de lume și alte persoane.

A fi singur sau a-ți găsi un suflet pereche este o alegere personală pentru toată lumea. Singurătatea poate aduce negativitate unei persoane numai dacă are nevoie de un partener și nu poate să-și găsească o persoană iubită. Atunci da, persoanele singure pot ajunge depresie, invidie și stimă de sine scăzută pe fondul absenței unui partener potrivit.

Deși suntem făcuți pentru a crește și a ne înmulți, nu toată lumea are dezvoltată această latură, iar singurătatea pentru unii oameni este mult mai bună decât conviețuirea lângă o persoană. Doar că nu ar trebui să se simtă inferiori din cauza acestui lucru, fiecare om este liber să-și trăiască viața așa cum își dorește.

În rest,aceștia se bucură de libertatea lor și de tot ce le aduce viața.

Ce părere aveți despre această chestiune?

Lasă un comentariu