ESTE GREȘEALA PE CARE TOȚI ȘOFERII O FAC! CINE TRECE PRIMUL PRIN INTERSECȚIE? FOTO

eduard

De multe ori șoferii sunt prinși pe picior greșit de agenții de circulație. Fie pentru că sunt slab pregătiți, fie din grabă, fie din neatenție. Regulile sunt reguli și trebuie respectate. Cum intră în intersecție următorii participanți la trafic?

Este întrebarea pe care publika.md a propus-o cititorilor și la care, așa, în fața fotografiei, toți spun că se descurcă de minune. Avem două indicatoare rutiere „Cedează trecerea” şi „Direcţia drumului cu prioritate” şi un semafor la verde. Cine trece primul în intersecţie? E întrebarea care dă bătăi de cap şoferilor care văd imaginea de mai sus.

De cele mai multe ori, fiind întrebaţi, şoferii dau un răspuns, la viteză și pentru că pare simplu, greșit. Ei răspund că șoferul care trece primul în intersecţie este cel de pe autobuz! În acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor, iar şoferul automobilului va avea prioritate. Automobilul va ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în cazul în care semaforul nu va funcţionează.

Trebuie să menţionăm că o asemenea situaţie se găseşte şi în Chişinău, la intersecţia străzilor Vasile Lupu și Belinski din sectorul Buiucani.

Lasă un comentariu