Este considerat „salvatorul naționalei”, dar puțini știu prin ce încercări a trecut pentru a ajunge aici. Cine este tatăl lui Denis Alibec, cel care a înscris împotriva Elveției

eduard

Denis Alibec, eroul care a adus victoria României în meciul cu Elveția, se evidențiază nu doar prin performanțele sale în materie de fotbal, ci și printr-o poveste de viață impresionantă și un trecut plin de greutăți pe care puțini îl cunosc. Desemnat ca unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști ai momentului, Alibec a traversat obstacole semnificative pentru a ajunge acolo unde se află acum, iar părinții săi, în special mama sa, au avut un rol esențial în această călătorie.

Nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru toți cei care au urmărit meciul de aseară împotriva Elveției. Denis Alibec a făcut senzație într-un moment în care cei peste 50.000 de fani veniți să vadă partida au aclamat puternic. La începutul celei de-a doua reprize, jucătorul de fotbal a înscris primul și singurul gol al serii.

Denis Alibec, o copilărie greu încercată
Denis Alibec nu s-a născut în luxul și confortul de care se bucură acum. Viața sa a început într-un cadru dificil, într-o familie modestă care, cu toate acestea, i-a oferit tot sprijinul și iubirea de care avea nevoie. Încă de la o vârstă fragedă, Alibec a trebuit să facă față schimbărilor din viața sa familială, iar la vârsta de șase ani, familia sa s-a destrămat. Cu toate acestea, a rămas un copil iubit, beneficiind de sprijinul ambilor părinți, chiar dacă tatăl său a ales să plece.

După plecarea tatălui său, Denis Alibec a fost crescut cu dragoste și grijă de către mama sa, Emilia Stroe, și de bunica sa. Această perioadă a fost una presărată cu dificultăți și sacrificii semnificative. Emilia Stroe a devenit taximetrist pentru a-și asigura fiul atât cu o educație corespunzătoare, cât și cu posibilitatea de a-și dezvolta pasiunea pentru fotbal.

Familia Alibec a trăit în condiții modeste, într-o casă închiriată, iar mama lui Denis a fost nevoită să facă față tuturor datoriilor pentru a-și susține fiul în demersul său de a atinge culmile fotbalului. Cu toate acestea, Emilia Stroe nu s-a lăsat descurajată de greutățile financiare și a depus eforturi considerabile pentru a-i oferi lui Denis șansa de a-și urma visul.

„Ne-a fost foarte greu, de ce să mint? Dar, ca orice părinte, am făcut tot posibilul să nu-i lipsească nimic din ce-l putea ajuta. Ok, poate nu mi-am permis să-i iau un calculator sau un telefon performant, dar alimentația a avut-o mereu pusă la punct.

Nici de haine de firmă nu aveam prea mulți bani. Și voia și el, ca orice alt copil. Îi mai lua fratele meu un pantalon, niște tricouri. Prefera să aibă mai puține, dar să fie de firmă. Cu ele mergea și la lot sau peste tot”, a dezvăluit mama lui Alibec pentru gsp.ro.

Cine a fost și cu ce s-a ocupat tatăl lui Denis Alibec
Alibec, în recunoștința sa față de sacrificiile mamei sale, a demonstrat că este o tânără speranță în lumea fotbalului, remarcându-se încă de la o vârstă fragedă. Talentul său l-a moștenit de la tatăl său, un tătar din Tuzla, numit Gevrim, o personalitate locală în anii ’80. Tatăl său și fratele său, Gelil, unchiul lui Denis Alibec, au fost coechipieri la FC Neptun, în liga a treia.

Gevrim, cunoscut și sub porecla „Geofrey,” era fundaș dreapta și căpitanul echipei, în timp ce Gelil juca în postul de atacant. Cu toate că amândoi erau talentați, nu au reușit să depășească barierele locale, pierzând șansa de a atinge măreția din cauza legăturii lor puternice cu locul natal. Cu toate acestea, Denis Alibec a reușit să ducă numele familiei mai departe, devenind un nume notoriu în fotbalul românesc.

„I-am avut la mine într-o echipă de aur, foarte bună. Tatăl lui Denis era fantastic, avea o viteză nemaivăzută. Înscria și foarte multe goluri, era un fotbalist deosebit. Ar fi ajuns și mai mare dacă ar fi fost condițiile de acum.

Ei doi erau angajați în cadrul unității militare de la Neptun. Gelil era instalator, iar Gevrim era barman – ospătar. Ambii erau foarte bine crescuți, respectuoși”, spune antrenorul pentru sursa menționată mai sus.

Lasă un comentariu